Vastaranta: Suomen kisat

Heinäkuu on kovaa aikaa pyöräilijälle. Kesä alkaa olemaan vasta parhaimmillaan, mutta kuski vetää jo viimeisiään. Kausi on aina aloitettava lumessa ja kylmässä sateessa vaikka kaudella pituutta olisi riittävästi vaikka odottaisi hiukan kauemmin kesää.

Itse aloitin kauden Huhtikuun alussa, joten en todella aikaisin, mutta riittävästi siitä aikaa oli jo kulunut, jotta kausi alkoi painaa. Ennen Heinäkuun Suomen kisoja ajoin myös kolme kovaa maratonia putkeen, joten niistä selviäminen antoi jotenkin aihetta rentouttaa hiukan ja silloin väsymys hiipii helposti paikalle. En kuitenkaan antanut elämän täysin retkahtaa vaan pidin hyvää harjoitusrytmiä yllä, jotta Suomen kisat menisivät vielä kunnialla.

Sm-kilpailut ajettiin Messilässä. Sinne oltiin loihdittu varsin hieno rata ja muutenkin kisoissa oli hyvä meininki. Oma jalkani kisaan ei ollut varmastikaan parasta mitä minulla on mahdollista olla. Hiukan kylmän kankeat reidet, joita ei saanut vertymään oikein millään. Pökälä laittoi kisoissa vastaan ihan kunnolla ja ensimmäisen iskun jälkeen, joka ei tuottanut tulosta, päätin odottaa kisan loppuun. Luotin siihen, että muut väsyvät enemmän ja lopussa olisi sitten helpompi irrota. Se onnistuikin lopulta aika helposti ja vielä Suomen erikoisuudessa eli Röllipolulla. Vaikka hiukan Röllipolkuja vastaan olenkin, niin olen niillä aika hyvä ja Epic vielä hiukan nopeuttaa niitä. Oikeastaan Epicillä ajettaessa Röllipolut on ihan saman tuntuisia kuin mikäkin hiekka pätkä. Täysiä eteenpäin vaan ja pyörä poimii pomput. Ainoa ero tiehen verrattuna on, että käsivarret menee risuista verille. SM-kultaa kotiin tuli kuitenkin taas vuoden tauon jälkeen. Se oli Medilaser-Specializedille ensimmäinen miesten Suomenmestaruus!

Hyvinkäällä kilpailtiin Pohjoismaiden mestaruuksista seuraavana viikonloppuna. Hyvinkäällekin oltiin loihdittu todella hieno rata. Tästä radasta oikein pidin. En oikeastaan tiedä missä päin maailmaa olisi parempi rata. Moni rata ei ainakaan sopisi minulle yhtä hyvin kuin Hyvinkään rata. Rata oli mukavan tekninen ja jatkuvaa ylös alas meininkiä mikä sopii minulle. Ei tarvi mennä ikinä hapoille, kun aina ehtii palautua muutaman kovan polkaisun jälkeen. Teknisyyskin oli hyvää luokkaa. Vauhdin ollessa riittävä, sai olla tarkkana, että pysyy radalla. Kisoissa oli kansainvälistä sakkia, mutta vein voiton kahden norjalaisen edellä. Minulla oli hyvä päivä ja voitto irtosi jopa helposti. Olisi voinut ajaa jokusen minuutin kovempaakin.

Suomen kisoista jäi hyvä maku. Kaksi mitalia kotiin vietäväksi ja Suomen meininki näytti hyvältä. Tapahtumat ovat nostaneet tasoaan selvästi ja järjestäjillä on hyvä vauhti päällä. Nyt tarvii vaan saada kuskitkin innostumaan. Nyt on Suomessa jo hyviä kisoja ja ensi vuonna niitä tulee lisää. Olisi hienoa, kun kaikki kuskit tulisivat parhaisiin tapahtumiin mukaan, kun hyviä tapahtumia tuntuu nyt olevan. Katsojatkin olisi tietysti tervetulleita. Nyt alkaa olemaan puitteet kunnossa. Enää ei tarvi, kun kuskien ajaa ja ihmisten todella kiinnostua urheilusta.

Lyyti.com

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Jukka Vastaranta

JukkaEsittelykuva

Jukka Vastaranta on maantieajon nuorten MM-hopeamitalisti ja ajanut Rabobankin ammatilaistallissa Protour-tasolla. Viime vuosina Jukka on keskittynyt maastopyöräilyyn. Vuonna 2011 hän saavutti maratonmatkoilla EM-hopeaa ja MM-kilpailuissa 2014 viidennen sijan. Tällä hetkellä hän edustaa suomalaista Croc Sports tiimiä.

ulvang banneri