Vastaranta: 2014 päässyt vauhtiin

Talvella on mukava hiihdellä, katsoa hiihtoa telkkarista ja unohtaa hiukan pyöräily. Vuosi kun vaihtuu, alkaa kuitenkin ensiksi maantiepyöräilyuutisia puskemaan joka puolelta ja nyt viime viikkoina sai jo lukea maastotuloksiakin, joita puskee maailmalta.

Se alkaa hiukan virittämään miestä jo kauden tunnelmiin. Monena hetkenä tulee ajatus, että miksen ollut tuolla tai sitten jossain muualla kisaamassa. On sitä kuitenkin oltu uran aika sielä sun täälä moneen vuoden aikaan, joten eihän se niin ruusuista kuitenkaan missään ole, joten parempi keskittyä treeneihin kotona ja mennä viivalle, vasta kun oikeasti kulkee.

Nyt on ollut melko hyvää treeniä jo pitkään. Pyöräilyt vaihtuivat hiihtoon Marraskuun 27. päivä, joten siitä voi sanoa uuden harjoituskauden alkaneen. Sain hiihdettyä melki päivittäin melko hyvissäkin olosuhteissa 15. Helmikuuta asti. Eli melki kolme kuukautta kunnon hiihtoa. Voi sanoa, että se on melko rankkaa, varsinkin kun ladun korkeimman jo matalimman kohdan ero on 300 metriä. Sen hiihtää jokusen kerran ylös niin hiukan rankempaa on kuin Hervannassa.

Hiihdon jälkeen pyöräily tuntui varsin kevyeltä. Suuntasin Espanjaan vetämään muutaman viikon leirin maantiepyörällä. Olen hiukan jopa vihannut kyseistä laitetta viimeiset seitsemän vuotta, mutta nyt tuntui hyvältä. Vetelin lenkkiä ilman kelloa tunteen mukaan reipasta kyytiä päivästä toiseen. Monesti on maantiellä kivistyksen nousseet sille tasolle, että koti alkaa kiinnostamaan hyvin äkkiä, mutta nyt yllätyin kotiin tullessa muutamaan kertaan, kun seitsemän tunnin raja oli mennyt rikki. Tuli vedettyä myös suurin tuntimäärä yhdelle viikolle sitten 10 vuoteen.

Nyt on vuorossa hiukan ansaittua lepoa. Leirin päälle kuitenkin tarvitsi tyttöystävän seurana hiihtää muutama kolmonen, mutta nyt lepoa. Tulevana viikonloppuna St. Moritziin hiihtämään kolmeksi päiväksi ja siitä viikon päässä onkin taas Espanjan "päivät satulassa" pari viikkoinen edessä.

Lyyti.com

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Jukka Vastaranta

JukkaEsittelykuva

Jukka Vastaranta on maantieajon nuorten MM-hopeamitalisti ja ajanut Rabobankin ammatilaistallissa Protour-tasolla. Viime vuosina Jukka on keskittynyt maastopyöräilyyn. Vuonna 2011 hän saavutti maratonmatkoilla EM-hopeaa ja MM-kilpailuissa 2014 viidennen sijan. Tällä hetkellä hän edustaa suomalaista Croc Sports tiimiä.

ulvang banneri