Vastaranta: Talvi taittunut

Uutta kalustoa. Kuva: Jukka Vastaranta

Uutta kalustoa. Kuva: Jukka Vastaranta

Talven voisi sanoa loppuneen tänä vuonna helmikuun alussa, kun varasin kaksi harjoitusleiriä Espanjaan, vajaa kaksi viikkoa helmikuun ja maaliskuun loppuun. Olen ollut jo pitkään hiukan harjoitusleirivastainen.

Leireihin liittyy aina stressiä siitä, pääseekö sinne edes lähtemään, sairastuuko leirillä, hajoaako polvi, kestääkö kalusto vai sataako koko ajan vettä kotona auringon paistaessa. Tällä kertaa varasin kuitenkin kaksi leiriä, jos toinen menisi hyvin.

Helmikuinen leiri meinasi kääntyä ikäväksi, kun kolmantena päivänä oksennus lensi aivan kunnolla. Tein kuitenkin ihmeparantumiset ja menetin vain kaksi päivää leiristä, mikä oli lopulta hyväksi kokonaisuuden kannalta. Sai palautella alun säryt ja jaksoi leirin loppuun asti.

Leirien väli meni hiukan palautellessa, mutta mahtui siihen yksi 25-tuntinen viikkokin. Kelit olivat Sveitsissä niin aurinkoiset, että oli pakko aloittaa leiri jo kotona.

Toinen leiri ei ollutkaan enää mitään uutuuden hurman täyttämää nautiskelua. Olihan hyvää ajelua jo neljä viikkoa alla. Olo pyörän päällä ei ollut enää niin joustava ja mukava. Kello kuitenkin näytti, että samat lenki,t joita ajoin edellisellä leirillä, menivät nyt 30-45min nopeammin. Vauhti oli siis kasvanut. Tällä leirillä ei ollut mitään yllättäviä takapakkeja ja painelin hyvää pitkää lenkkiä 11 päivää. Tunteja kertyi niin paljon, ettei kannata puhua.

Pitkästä aikaa kuitenkin tykkäsin leireilystä tai ainakin leirien tuomasta edusta harjoitteluun. Leiri motivoi tekemään enemmän kuin kotona, vaikka kotonakin olisivat olosuhteet kunnossa. Leirillä voi ajaa sen voimalla, että kun nyt on uhrautunut tänne tulemaan, niin ajetaan nyt sitten ja sitten voi aina ajatella, ettei tätä enää kauaa kestä kuitenkaan. Ruokailuissakin voi mennä ihan äärimmäisyyksiin, sillä kestäähän mies nyt 11 päivää vaikka kuinka vähällä ja ei siinä nyt kaikki puutostilatkaan ehdi yllättää. Muutamalla leirillä saa yllättävän paljon aikaan. Itsellä muutos oli aivan uskomaton. Harrastehiihtäjästä kuskiksi kuudessa viikossa.

Nyt on taas mukava olla kotona, kun saa palautella ja odottaa voimien palautumista. Postista tuli myös uutta kalustoa. Specialized Epic ja Stumpjumper. Tällä viikolla ohjelmassa on palautusta ja maasturiin totuttelua. Muutamassa viikossa alkaa olemaan jo ihan kisa kunnossa.

Lyyti.com


Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Jukka Vastaranta

JukkaEsittelykuva

Jukka Vastaranta on maantieajon nuorten MM-hopeamitalisti ja ajanut Rabobankin ammatilaistallissa Protour-tasolla. Viime vuosina Jukka on keskittynyt maastopyöräilyyn. Vuonna 2011 hän saavutti maratonmatkoilla EM-hopeaa ja MM-kilpailuissa 2014 viidennen sijan. Tällä hetkellä hän edustaa suomalaista Croc Sports tiimiä.

ulvang banneri