Vastaranta: Kausi pääsi vauhtiin hyvissä merkeissä

Tulevana viikonloppuna mennään taas, joten palautumista ei saa unohtaa. Kuva: Sonja Kallio

Tulevana viikonloppuna mennään taas, joten palautumista ei saa unohtaa. Kuva: Sonja Kallio

Avasin kauteni Kemptenissä Saksan cupin maratonilla reilu viikko sitten. Siellä kelit olivat kamalat ja mies jäätyi aika pahasti, eikä siitä kisasta voinut tehdä suurempia johtopäätöksiä kauden kunnosta. Eilen kuitenkin kisattiin Belgiassa UCI Marathon SERIES:tä eli lajin maailmancupia. Siellä kelit olivat mukavan kuivat, aurinko paistoi ja viivalla oli kovia kavereita.

Edellisen viikon jäätymiskisa hiukan rankaisi valmistautumista. Ei ollut aivan herkimmässä kunnossa lihakset kertaakaan viikolla, mutta kisa-aamuna tuntui melko hyvältä. Ei siis sattunut paljoa mihinkään kun lähti verryttelemään.

Kisa lähti mukavasti liikkeelle vauhdikkaissa merkeissä ja pidin aika paljolti alussa vauhdista huolta. Saimmekin porukan pienenemään viiteen mieheen 20 km:n ajon jälkeen. Puolessa matkassa huomasin kuitenkin olevani hiukan tiukoilla, kun joukkomme halusi harventua entisestään. Kestin kuitenkin mukana, kunnes 20 km:a maaliin olleessa nousu rykelmässä jouduin ensiksi niin kutsuttuun jojoon ja sitten ryppään viimeisen mäen päällä olin 15 sekuntia liian myöhään ja jäin seuraavalle tasangolle yksin. Pidän itseäni ihan kohtalaisena tasamaamiehenäkin, mutta oikeastaan olen tasamaalla hyvä vain peesissä. En siis päässyt porukkaan takaisin, vaikka sitä sainkin pellon toisessa laidassa kauan katsella. Tuossa vaiheessa, kun on antanut kaikkensa pysyäkseen voitossa kiinni, niin jalka on ajettu aika tyhjäksi. Siitä seuraa musta hetki ja takaa tulikin kahden miehen joukko heikkona hetkenäni ohi, enkä voinut jäädä heidän kyytiin. Tulinkin yksin seitsemäntenä maaliin ja tuloksista päätellen kaikki muutkin lopulta ylittivät maaliviivan yksinään. Kärkeen eroa tuli lopulta reilut 5 minuuttia.

JukkaVastaranta050514 sonjakallioJukka pui suoritustaan kisan jälkeen. Kuva: Sonja KallioSeitsemäs sija maailmancupissa on kuitenkin kaikkien aikojen paras tulos, mitä olen cupissa tehnyt, joten ei voi olla harmeissaan ainakaan liikaa. Jotenkin sitä vaan ajaa aina voitosta, eli harvoin voi olla itseensä tyytyväinen. Kaverille, joka näkisi itsensä mielellään voittajana, kaikki kisat joita hän ei voita, ovat aika tuskaisia kokemuksia tässä lajissa. Kisat ovat siis aika pitkiä kaikki pelissä aika-ajoja.

Kisa oli lopulta myös aika lyhyt eli vain kolmituntinen. Tänä vuonna on tullut ajettua aika pitkää siivua eli kuka tietää, miltä tulokset näyttää, kun loppuajaksi tulee 5h+. Tulihan tuollakin matkalla väsy, mutta ei vielä alettu taistelemaan matkan tuomaa väsymistä vastaan.

Ensi viikonloppuna kisataan jälleen Singenissä Saksassa UCI Marathon Serieksen kissassa. Rata siellä on sama kuin viimevuoden EM-kisoissa. Se on minulle ihan ok rata, jos pysyn peesissä.

Lyyti.com


Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Jukka Vastaranta

JukkaEsittelykuva

Jukka Vastaranta on maantieajon nuorten MM-hopeamitalisti ja ajanut Rabobankin ammatilaistallissa Protour-tasolla. Viime vuosina Jukka on keskittynyt maastopyöräilyyn. Vuonna 2011 hän saavutti maratonmatkoilla EM-hopeaa ja MM-kilpailuissa 2014 viidennen sijan. Tällä hetkellä hän edustaa suomalaista Croc Sports tiimiä.

ulvang banneri