Vastaranta: Voitto kotiin Merida MTB Finlandiasta

Veljekset Jukka ja Mikko Vastaranta tuulettavat kaksoisvoittoa Merida MTB Filnadiassa. Kuva: Sonja Kallio

Veljekset Jukka ja Mikko Vastaranta tuulettavat kaksoisvoittoa Merida MTB Filnadiassa. Kuva: Sonja Kallio

Menneinä viikonloppuina on kisattu ympäri maailmaa, niin SM-kisoissa Rovaniemellä, Jämi 84, MM-kisoissa Afrikassa kuin nyt sunnuntaina Lahdessa Finlandia MTB:ssä. Suomessa on ollut sen verran puuhaa jokaiselle päivälle, että blogit hiukan jääneet väliin. Jätetään siis Afrikankin reissu ja muut kisat myöhemmälle ajankohdalle ja panostetaan tähän päivään eli Finlandiaan.

Finlandiasta tuli voitto ja tällä kertaa tiimille ja veljeksille kaksoisvoitto. Edellisestä veljeksien kaksoisvoitosta oli kulunut jokunen vuosi. Edellisen kerran se tuli Sm-kisoissa vuonna 2011 Hyvinkäällä.

Kisa lähti leppoisasti liikkeelle. Olin päättänyt, etten liikaa koittaisi hajoittaa porukkaa, vaan ajaa niin hiljaa kuin pystyy. Ajoimmekin aika rauhassa ja tasaisesti melki ensimmäisen kierroksen loppuun. Vaikeimmilla polkupätkillä nostin vauhtia ja perään jäi veljeni ja Visuri. Vedin seuraavat 7 km hyvää kyytiä ja muita ei enää letkaamme noussut. Visurilla hajosi takakumi ja näin jäimme veljeni kanssa kahden. Sen jälkeen annoin kaikkeni tasaisilla osuuksilla ja teimme eroa muihin. Saavuimme maaliin yhdessä ja minä olin jokusen metrin nopeampi.

Messilässä keli oli kuuma niin kuin tänä kesänä ollaan totuttu. Rata oli kuitenkin kohtalaisen nopea, joten mitään puskassa läkähtymisiä ei päässyt tapahtumaan. Finlandian rata alkaa olla jo klassikko maastokisojen joukossa. Siellä saa vuosittain ajaa kaikki Lahden parhaat polut yhdessä päivässä kovaa läpi. Lahden harjumaasto on jotenkin jopa eksoottinen, jos vertaa maailman kisaratoihin. Kisa on sellainen, johon voisi vaikka keskieurooppalaisen kuskin kutsua. Saa ajaa paljon polkua, mutta vauhti pysyy hyvänä. Itse pidän myös radalla olevista kaksiuraisista supernopeista latupohjista, jotka vauhdin kasvaessa muuttuvat mutkikkaiksi.

Tiimimme ja perheemme hyvää viikonloppua täydensi kihlattuni Sonja Kallion voitto naisten sarjassa. Sonja on tehnyt paljon töitä kuntonsa eteen viimeiset kaksi kuukautta ja kunto parantuu viikko viikolta. Voisin uskoa, että kun Sonja pääsee ensiksi vanhalle tasolleen ja siitä heittämällä yli, alkaa vauhti olemaan melkoista.

Tulevana viikonloppuna palataan olympiapisteiden pariin ja lähdetään Norjaan. Siellä on kaksi XCO-kisaa, Lauantaina C1 ja Sunnuntaina C2. Siellä kun sattuu hyvät päivät, niin Rio on taas hiukan lähempänä!

Lyyti.com

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Jukka Vastaranta

JukkaEsittelykuva

Jukka Vastaranta on maantieajon nuorten MM-hopeamitalisti ja ajanut Rabobankin ammatilaistallissa Protour-tasolla. Viime vuosina Jukka on keskittynyt maastopyöräilyyn. Vuonna 2011 hän saavutti maratonmatkoilla EM-hopeaa ja MM-kilpailuissa 2014 viidennen sijan. Tällä hetkellä hän edustaa suomalaista Croc Sports tiimiä.

ulvang banneri