Vastaranta: Neljä viikkoa - 140 pistettä

 Sonja ja Jukka huoltohommissa. Kuva Koni Frey

Sonja ja Jukka huoltohommissa. Kuva Koni Frey

Elokuussa oli taas aika palata pistekisojen ääreen. Kuun alussa lähdin Norjan Horteniin, jossa ajettiin C1- ja C2-kisat. Viikonloppu oli aika jännä, sillä lauantaina ja sunnuntaina ajettiin aivan sama rata samoilla kuskeilla, mutta kisoista sai erimäärät pisteitä.

Rata Hortenissa oli erittäin tekninen, sisältäen kiveä ja kalliota sävytettynä kuralla. Radalla oli myös melkoisesti korkeuseroa, joten kisa oli haastava. Mitään vaarallista radalla ei kuitenkaan ollut, ellei itse rupea tekemään tyhmyyksiä. Olen aika vahvoilla tällaisella radalla ja otinkin voiton kotiin tiukan kampailun jälkeen ennen Ruotsin Matthias Wengeliniä. Sunnuntaina samat miehet viivalla ja ennakkosuosikkina matkaan. Nyt Wengelin sai minuun jo alku kierroksilla hiukan eroa ja sain tyytyä varmistamaan kakkostilan. Viikonlopusta taskuun tuli kuitenkin 80 pistettä.

Ajelimme Norjasta Suomeen ajamaan Korson C2-kisa pisteiden toivossa. Voitinkin kisan aika mukavasti ennen Latvian mestaria. Siitä tuli taas taskuun 30 pistettä.

Ajelimme Suomesta sitten Tanskaan C1-kisaan pisteiden toivossa. Tanskassa oli maa hiukan mutaista ja keli oli sateinen. Kisasta kehittyi mutakisa, jossa koin hiukan teknisiä ongelmia ketjujen kanssa, jotka menivät rullalle keskiön ympärille. Sain kuitenkin väännettyä ne pois nilkistä, mutta aikaa kului ainakin melkein pari minuuttia, joten voitosta ei enää taisteltu. Väsynyt ja kurainen mies tuli maaliin kuitenkin 7. sijalla ja kotiin 14 pistettä.

Seuraavaksi oli vuorossa MM-kisat Norjassa, joissa ensimmäinen matka oli viesti. Viestiin osallistuttiin pisteiden toivossa. Toiveet kuitenkin kaatuivat Tähden kärsiessä rengasrikon jo ensimmäisellä osuudella ja Suomen huoltajan läsnäolemattomuuteen huoltopaikalla. Pisteitä ei siis sieltä tullut.

Muutaman päivän päästä ajettiin MM-kisoissa henkilökohtainen matka. Siellä ajoin aika tasapaksun ajon ja sijoituin sijalle 59. Parempaan olisi varmaan ollut saumaa parempana päivänä, mutta tuntui, että ne paremmat päivät olivat jo käytetty aikaisemmin tällä kaudella. Hyviä päiviä kun taitaa olla rajallinen määrä. Kotiin tuli kuitenkin 16 pistettä.

Nyt on vielä muutama kisa kautta jäljellä ja sitten saa painua talvilevolle. Kausi on ollut aika positiivinen sillä pisteitä on ropissut mukavasti, olympiapaikassa ollaan kiinni ja maratonin maailmanmestaruuskisasta tuli viides sija. Sponsorini sanoihin, jotka on olen saanut kuulla monesti tänä vuonna ja jotka antavat lisää tehoja, on hyvä blogi lopettaa: Hyvin menee, mutta menkööt!

Lyyti.com

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Jukka Vastaranta

JukkaEsittelykuva

Jukka Vastaranta on maantieajon nuorten MM-hopeamitalisti ja ajanut Rabobankin ammatilaistallissa Protour-tasolla. Viime vuosina Jukka on keskittynyt maastopyöräilyyn. Vuonna 2011 hän saavutti maratonmatkoilla EM-hopeaa ja MM-kilpailuissa 2014 viidennen sijan. Tällä hetkellä hän edustaa suomalaista Croc Sports tiimiä.

ulvang banneri