Varis: Itärintamalle ei mitään uutta

Heinä- ja elokuun taistelut on käyty Ylläs – Koli –Vuokatti-akselilla.

Heinä- ja elokuun taistelut on käyty Ylläs – Koli –Vuokatti-akselilla.

Vuokatin Aateli Racessa kärsittyjen tappioiden jälkeen oli Ylläksellä 24-31.8 tarkoitus ryhtyä kovaan vastahyökkäykseen vihollisia vastaan. Tarkoitus oli hyökätä jokaisella osa-alueella ja rajuin isku oli suunniteltu toteutettavaksi viimeisenä päivänä Äkäslompolon puolelta päättyymättömältä tuntuvaan nousuun. Vastahyökkäys uupuneita ja heikommilla koneilla varustettuja vihollisia vastaan oli tyrmäävä.

karppa_yllas240811

Pari viikkoa Napapiirin pohjoispuolen taisteluiden jälkeen oli vuorossa Kolin operaatio. Imatran joukot hyökkäsi pyörillä varustetuilla kulkuneuvoilla leveällä rintamalla Kouvostoliittoa vastaan ja motituksen seurauksena oli antauduttava.

Toiseen päivään lähdettiinkin paremmissa asemissa, koska Imatran jalkaväkiyksiön jäsen oli tunnetusti heikompi pitkässä juoksussa. Reilut kolme tuntia kestänyt taistelu päättyi kuintenkin rauhanneuvotteluihin, molempien taistelijoiden tummuttua Kolin mäkisiin maastoihin.

Elokuun 17-21.8 oli raskasta aikaa Vuokatin puolustuslinjalla. Liittoutuneet tykittivät Jussi Simulan johdolla yötä päivää, mutta lopulta taistelut päättyivät raskaiden tappioiden jälkeen torjuntavoittoon.

Seuraavat kaksi viikkoa on välirauhan aikaa, jolloin yritetään paikata Vuokatissa aliravitsemuksen kouriin joutuneita joukkoja.

Sotasuunnitelma:

Koli 5 – 11.9. ( B-joukkue )
Ramsau 24.9-5.10 ( B-joukkue)

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Kari Varis

kari_varisMaajoukkueeseen läpimurtoa tekevä hiihtäjä Kari Varis. Kari on hakenut kestävyyttä aiemmin myös Keski-Euroopan maratonhiihdoista.


ulvang banneri