Varis: Naulaamista

*17-23.10 B-maajoukkueen leiri Vuokatissa*

Ennen leiriä otin kolmen päivän pakkolevon, koska olin kipeänä ensimmäistä kertaa tällä harjoituskaudella. Alkuleiri täytyi ottaa tehojen puolesta kevyesti, mutta loppuleiristä rapattiin sitäkin kovemmin.

 *17-23.10 B-maajoukkueen leiri Vuokatissa*

Ennen leiriä otin kolmen päivän pakkolevon, koska olin kipeänä ensimmäistä kertaa tällä harjoituskaudella. Alkuleiri täytyi ottaa tehojen puolesta kevyesti, mutta loppuleiristä rapattiin sitäkin kovemmin. Ohjelmassa oli mattotesti, sprinttikisa ja 45 minuuttia kisavauhdilla.

Mattotesti oli hyvä kontrolli, ei ollut isompaa häikkää kropassa.

Sprinttitreenin aika-ajossa jäin Mustille puolipäivää. Treeniä kellottamassa ollut vuokattilainen valmentajaguru nauroi päin naama ja kyseli minkä kokoisia nauloja arkun naulaamiseen tarvitsisin. Näytti ilmeisesti niin hyvältä hiihtäminen, että totesi tämän kauden olevan käsitelty. En lähtenyt nauloja vielä ostamaan, ajattelin kokeilla vielä josko se kulkisi.

Leiri oli kaikin puolin aika kuormittava hitaiden hiihto-olosuhteiden takia.

*29-30.10 Kilpailukauden avaus Suomen Cupissa*

Suomen Cupin ensimmäinen osakilpailu oli sprintti, perinteisellä tyylillä. Aika-ajosta selviydyin jatkoon ja hiihto tuntui kohtuullisen hyvältä, sijoitus aika-ajossa oli 14. Alkuerään sain vastaani 3 maailmanluokan sprinttihiihtäjää, joten jatkoon pääsy tuli olemaan vaikeaa. Tilasin Häkämiehen Antilta kovaa matkavauhtia alkuerään. Hyvin meni tieto perille b-maajoukkuueen hierojana toimivalle sprinttitykille, joka voittikin lopulta meidän alkuerän. Jäin loppukirissä niukasti kolmanneksi, mutta totesin ajan olevan niin hyvä, että lucky looserina olisin todennäköisesti jatkossa. Alkuerän aika oli 2,5 sekuntia kovempi kuin minun aika-ajoaika, joten lähdin verryttelemään mahdollista välierää varten.

Niinhän siinä kävi, että välierään olivat kelpuuttaneet. Välierän hiihto oli muuten hyvää, mutta onnettomalta tuntunut tasatyöntöni ei riittänyt loppukirissä kuin neljänteen sijaan. Finaalipaikkaan olisi vaadittu kovempaa menoa, koska toisessa välierässä hiihdettiin nopeampaa eikä aikani riittänyt finaaliin. Sprinttisuoritukseni- ja sijoiutus oli kuitenkin ennakko-odotuksia parempaa.

Suomen Cupin viestiin Kouvolan Hiihtoseura ei saanut ykköspyssyjään viivalle ja ilmoittautuminen kisaankaan ei mennyt ihan putkeen. Jälki-ilmoittautumisen takia sain avausosuuden hiihtäjänä takarivin lähtöpaikan.

Alkuryntäilyiden jälkeen olin saanut hyvän paikan pääjoukosta, mutta happohyökkäyksen tultua reisiin jouduin tyytymään pääjoukon vauhtiin. Mustilla ja varsinkin takarivistä lähteeneellä Tero Similällä näytti jalka toimivan sen verran hyvin, ettei niiden vauhtiin ollut tällä kertaa sanomista. Vaihtoon kampesin kolmannella sijalla, 26 sekuntia kärjestä jääneenä.

Kilpailukauden avaus sujui lopulta kohtalaisesti, vaikka edellisen viikon leirillä haastajaryhmän päävalmentaja epäili ukon kulkua. Luulen, että Sotkamon rautakaupasta on naulat loppuneet tai ainakin on pitänyt hankkia naulapyssy, sen verran hyvää jälkeä näytti edellä mainittu valmentaja saaneen urheillijoillaan aikaan.

*5-13.11 Sulanmaanleiri Oloksella *

Viikonloppuna piti alkaa maajoukkueiden lumileiri Oloksella, mutta näyttää ainakin tässä vaiheessa siltä, että puolet harjoituksista täytyy tehdä jalkalenkkinä. Tänään oli latu suljettuna ladun kunnostuksen takia, mutta huomenna pitäisi taas päästä suksimaan. Viikonloppuna olis maailmancupin katsastuskisoja ohjelmssa ja silloin pitäisi olla mies tikissä. Katotaan saako sitä tulosta tehtyä vai joutuuko naulojen ostoon..

-Karppa-

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Kari Varis

kari_varisMaajoukkueeseen läpimurtoa tekevä hiihtäjä Kari Varis. Kari on hakenut kestävyyttä aiemmin myös Keski-Euroopan maratonhiihdoista.


ulvang banneri