Kari Varis: Hulluutta ja humalaa

Holmekollenin MM-kisat ovat kääntymässä loppusuoralla ja huomenna on luvassa ehdottomasti minun paras matka näissä kisoissa, kotimatka. Holmekollenin MM-kisat ovat kääntymässä loppusuoralla ja huomenna on luvassa ehdottomasti minun paras matka näissä kisoissa, kotimatka.

Kisat ovat olleet kaikin puolin hienot ja on hyvin todennäköistä etten tule samanlaista kokemusta hiihtourani aikana kokemaan.

Norjalainen hiihtoyleisö viihtyy metsässä telttailemaassa ja hiihtäjiä kannustamassa. Erilaisten virvokkeiden nauttiminen näyttää myös kuuluvan etikettiin ja hauskan pito. Norjalainen hiitoyleisö tekee näistä kisoista ainutlaatuisen ja nämä kisat tullaan muistamaan myös Suomessa pitkään, Matti Heikkisen ansiosta.

Kolmenkympin yhdistelmäkisasta jäi käteen 45:s sija ja urani ensimmäiset kunnon krampit. Paljon jäi parannettavaa mahdollisiin seuraaviin kisoihin ja eniten tilannetta voinee korjata aktiivisella ulkoilulla tulevina vuosina. Totuus on se, että tämän hetken omalla tasolla hiihtelin maaliin näissä kisoissa.

Tiistai 1.3.2011 on ollut tämän reissun hienoin päivä. Happo vuoli sinä päivänä kultaa, matkalla jonka oletin olevan Matille huonoin näissä kisoissa. Täytyy tunnustaa, että kysäsin kisojen alla Hapolta, että meinaako edes startata viidelletoista. Näköjään kannatti.

Hotellikuoleman välttäminen on ollut tärkeää näin pitkään jatkuneessa reissussa ja voidaan todeta kakkosketjun osalta, että päivät ovat olleet tällä viikolla pitkiä. Treenattu ollaan, mutta silti monta tuntia päivällä on vierähtänyt sängyn pohjalla mitään tekemättömänä. Torstain päivällinen suurlähetystössä ja pakintojenjaoissa pyörähtäminen ovat olleet tämän viikon mielekkäimpiä tapahtumia, joten kisaturistin roolia on tullut hyvin vedettyä tämän viikkoa.

Seuraavaksi kilpailukalenterissa on Lahden maailmancup ja siellä taas vaihdetaan välineitä kesken kisan, matkana tällä kertaa 20km. Odotettavissa hyvät kisat Lahdessa, koska Holmenkollenin hiihtomenestys tuo varmasti katsojia ladun varteen.

Huomenna lennetään kotia ja luultavasti Helsinki-Vantaalla on muutama kukkakimppu vastassa, mutta todennäköisesti ne ei ole odottamassa kahta joensuulaista kisaturistia.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Kari Varis

kari_varisMaajoukkueeseen läpimurtoa tekevä hiihtäjä Kari Varis. Kari on hakenut kestävyyttä aiemmin myös Keski-Euroopan maratonhiihdoista.


ulvang banneri