Varis: Paperivalmennuksen tulos

Lahden Maailmancupista tuli hyväksytty suoritus 30 kilometrin yhdistelmäkisasta, vaikka väsymys meinasi viedä voiton ennen ensimmäistä ja viimeistä maailmancupin starttia tällä kaudella...

Lahden Maailmancupista tuli hyväksytty suoritus 30 kilometrin yhdistelmäkisasta, vaikka väsymys meinasi viedä voiton ennen ensimmäistä ja viimeistä maailmancupin starttia tällä kaudella. Valmistautuminen kisaan ei ollut paras mahdollinen, koska edelliseen kuukauteen oli kisakilometrejä kertynyt 200 ja kroppa oli erittäin väsynyt  pitkien kisojen jäljiltä.

Suoritus ja sija 52. oli valmistautumiseen nähden tyydyttävä suoritus kisassa, jossa maaliin pääsi vain 66% matkaan lähteneistä. Osa keskeytti ja suurin osa porukasta liputettiin kisasta ulos. Naiset jos olisivat hiihtäneet saman matkan, maailmancupin pisteitä olisi pitänyt jakaa ulosliputetuille kilpailijoille tai vaihtoehtoisesti pisteitä ei olisi tarvinnut antaa kuin kahdellekymmenelle ensimmäiselle.

Salpausselällä nähtiin karulla tavalla suomalaisen hiihdon taso ja muutamat edellisten vuosikymmenten hiihtäjäsuurudet ovat muistaneet lyödä lyötyjä tuon viikonlopun jälkeen. Tottaha se on, että junasta ollaan valitettavasti puodottu.

Miedon sanojen mukaan tämä porukka voi kotona syödä käärmeskeittoa, jotta seuraavan kerran kulkisi paremmin. Vois ainakin aluksi kokeilla B-maajoukkueella tuota keittoa, jos Mieto antais ensin reseptin siihen keittoon mitä 80-luvulla kauhottiin. Jos se kilpailuissa tarvittava hurmos tulisi siihen kaupan päälle..

Erikoista mielestäni on se, että ensin haukutaan nykyiset valmentajat ja samaan hengen vetoon tarjotaan itseään avuksi. Tuollaisen yhteistyön tuloksia odotellessa.

Kävin viime sunnuntaina hiihtämässä Engadin Skimarathonin Sveitsissä. Kisa hiihdettiin 1800 metrin korkeudessa St. Moritzin laaksossa. Matkana oli 42 kilometriä ja kilpailu oli Marathon Cupin yhdeksäs osakilpailu.

Kilpailu oli erittäin stressaava, koska pääjoukko pysyi pitkään isona ja koko ajan kolisi. Sauvoja katkeili ja ryhmän keulilla pysymiseen joutui käyttämään paljon energiaa. Yritin olla suurimman osan matkasta kymmenen ensimmäisen joukossa, mutta ratkaisevassa vaiheessa valahdin ruuhkan seurauksena kolmenkymmenen paikkeille. Vauhti nousi samantien kun Fabio Santus löi vauhtia kapealla kylän läpi hiihdetyllä katupätkällä. Tässä vaiheessa olin liian kaukana ja kovan vauhdin takia jonoksi venynyneessä pääjoukossa oli vaikea nousta kärkikamppailuun.

Loppu tuli ihan hyvin ja pystyin parantamaan sijoitustani, mutta 22:s sija ei maalissa tyydyttänyt. Eroa voittajaan tuli lopulta 10,5 sekuntia. Korkealla kilpaa hiihtäminen lyhyen sopeutumisajan jälkeen ei ole helppoa. Keski-Eurooppalaista vastustajista monet asustelevat korkealla ja heidän lyöminen 'koti-oloissa' on haastavaa. Kisasta tuli silti hyvää kokemusta ja ensi kerralla pitää vain olla kovempi. 

>>Tulokset

-Karppa-

{jcomments on}

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Kari Varis

kari_varisMaajoukkueeseen läpimurtoa tekevä hiihtäjä Kari Varis. Kari on hakenut kestävyyttä aiemmin myös Keski-Euroopan maratonhiihdoista.


ulvang banneri