Varis: Tavoitteena hevoskuuri

Uusi harjoituskausi on käynnistynyt ja uudella sapluunalla mennään tulevat pari vuotta. Val di Fiemmen MM-kisat 2013 ja Sotshin Olympialaiset 2014 on jokainen kansallisen tason mies merkannut punakynällä kalenteriin.

Uusi harjoituskausi on käynnistynyt ja uudella sapluunalla mennään tulevat pari vuotta. Val di Fiemmen MM-kisat 2013 ja Sotshin Olympialaiset 2014 on jokainen kansallisen tason mies merkannut punakynällä kalenteriin. Tästä johtuen jouduin itsekin hankkimaan punaisen pensselin. Kynän hankkimisen lisäksi yritän tehdä asiat niin, ettei tarvii vanhempana ukkona harmitella, ettei tullut edes yritettyä.

Ensimmäinen haaste tulee olemaan Suomen joukkueeseen mahtuminen kyseisiin kisoihin ja tarkoitus on murjoa katsastuksissa siihen malliin, että kisakoneen turistiluokkaan oikeuttava lippu olisi kourassa. Jos valmennusjohto erehtyy kisoihin valitsemaan niin seuraavilla toimilla olisin toivottavasti valmiimpi pukemaan maajoukkue-asun arvokisoissa päälle:

Suunnistajilta kopioitu tyyppimaastossa leireileminen tulee olemaan kesäharjoittelun teemana. Val di Fiemmessä kisat käydään tuhannessa metrissä ja Sotshissa yli puolessatoista tonnissa. Penkkaakin tuntuu riittävän ainakin Fiemmen MM:ssä, joten sekin otetaan huomioon lenkillä käydessä.

Ensimmäinen ohuenilman leiri alkaa heinäkuun alussa Livignossa ja tulee kestämään kuukauden. Leiripaikan korkeus on vähän alle 2000 metriä ja olosuhteet hiihtäjän kesäharjoitteluun on luokkaa priima. Muutamia sparraajiakin olen onnistunut leirille rekrytoimaan.

Karppa LivignossaLivignon maisemaa vuodelta 2010.Toinen vuoristoleiri tulee alkamaan syyskuun puolessa välissä ja kuukauden päivät on tarkoitus olla myös toisella vuoristojaksolla. Livigno tulee olemaan toisen leirin aloittelupaikka ja siitä siirryn todennäköisesti Val Senaleksen jäätikölle.

Kesäharjoittelua on kohta kuukausi takana ja ensimmäinen leirikin on jo pidetty. Kehäraakkien haastajaryhmä Mikko Virtasen komennuksessa leireili viikon verran Vuokatissa viime viikolla. Hyvää perustreeniä saatiin tehtyä ja viikkoon tuli noin 27 tuntia treeniä. Ryhmä koostuu normaalimatkanmiehistä, koska maajoukkueiden ulkopuolelle ei jäänyt yhtään sprintteriä.

Eilen kävin tutustumassa uuden välinetoimittajan tiloihin Heinolassa. Seuraavat vuodet kuljetan Peltosen suksia Alpinan monolla. Hiihto on muuttunut yhä enemmän välineurheiluksi ja tällä siirrolla uskon pysyväni kovassa kilpailussa mukana. Merkin vaihdon myötä voidaan tehdä seurakaveri Ville Nousiaisen kanssa yhteistyötä välinepuolella ja luulen näillä ratkaisulla olevan positiivinen vaikutus tuloksiin.

Jukola painaa ensi viikolla päälle, joten on aika lähteä iltarasteille tekemään viimeistelyharjoitus. Jukolassa olisi jälleen kerran avausosuus tarjolla Kalevan Rastin nelosessa. Kokeneena ja pumminvarmana aloitusosuuden suunnistajana pikku täpinät alkaa olemaan jo päällä. Laittakaa seurantaan nro: 113.

-Karppa-

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Kari Varis

kari_varisMaajoukkueeseen läpimurtoa tekevä hiihtäjä Kari Varis. Kari on hakenut kestävyyttä aiemmin myös Keski-Euroopan maratonhiihdoista.


ulvang banneri