Lapponiahiihto 2011

Lapponia-hiihto on Muoniossa järjestettävä kolmen kisapäivän massahiihtokilpailu. Kilpailu koostuu kolmesta etapista ja hiihdettävää matkaa kertyy yhteensä 190 kilometriä.

Lapponia-hiihto on Muoniossa järjestettävä kolmen kisapäivän massahiihtokilpailu. Kilpailu koostuu kolmesta etapista ja hiihdettävää matkaa kertyy yhteensä 190 kilometriä.

Maanantaina (4.4) 60km, keskiviikkona (6.4) 50km ja perjantantaina (8.4) 80km.

Kilpailu hiihdetään vapaalla tyylillä ja kokonaisaika ratkaisee loppusijoitukset Lapponian hiihtoviikolla. Lapponiassa käydään myös joukkueiden välinen kilpailu. Joukkueessa on kolme hiihtäjää ja joukkueen yksi jäsen voi olla nainen. Näiden kolmen hiihtäjän loppusijoitukset lasketaan yhteen ja pienimmän pistemäärän saanut joukkue voittaa himoitun vaskoolilautasen vuodeksi omakseen.

Tämän vuoden Lappaoniassa tullaan näkemään henkilökohtaisen kisan lisäksi jälleen kerran kova taistelu joukkuekilpailun voitosta ja ennakkoon kaksi vahvinta joukkuetta tulee olemaan tälläkin kertaa Team Squeezy ja Team Kolström.

Viime vuoden kisan voitto meni niukasti Squeezylle, mutta jälleen kerran Kolström on kasannut dreamteamin lyödäkseen vastustajansa.

Tässä ennakospekulaatio tulevalle lapponiaviikolla, jonka toteutumista voitte seurata hevoskuurista:

TEAM SQUEEZY

1. ESA MURSU

mursu030411Esa Mursu.Esa on tämän vuoden Lapponia-hiihdon suurin ennakkosuosikki. Nousi joukkueen kapteeniksi vakuuttavan Tervahiihdon voiton ja SM-viidenkympin 5.sijan ansiosta. Mursu on harjoitellut jo vuosia yli 1000 tuntia vuodessa ja vasta tälle vuodelle Esa on uskaltanut keventää harjoittelua neljäsosalla hurjimpiin vuosiin verrattuna.

Kaikki viittaa siihen, että Esa ei jätä mitään sattuman varaan tämän vuoden Lapponiassa, vaan tulee ottamaan toisen voiton heti perään 2003 voiton jatkoksi. Esa käynnisteli konettaan lauantaina Saami Ski Racessa yhdeksänkympin siivulla ja tulee olemaan heti maanantaina valmis vastustajien väsyttämiseen raskaalla ensimmäisellä etapilla.

2. Kari Varis

Kolme edellistä Lapponiaa voittanut on tippunut tämän talven näyttöjen perusteella Squeezy joukkueessa apukuskin paikalle. Karpan roolina tulee olemaan lähinnä Esa Mursun juomapullon kantaminen hiihtoviikonaikana.

3. Heli Heiskanen

Taistelee naisten sarjan voitosta ja tulee laittamaan Liisa Anttilan tiukille perjantain kasikymppisellä.

TEAM KOLSTRÖM

1. Paavo Puurunen

Jälleen kerran Kolström yrittää voittoa kokeneen Lapponia kävijän johdolla. Viime vuonna Pave kärsi kirvelevän 5 sekunnin tappion kokonaiskilpailun voitosta. Jo lokakuussa Ramasaun jäätiköllä Pave ilmoitti vaihtaneensa suksimerkkiä, jotta ensimmäinen Lapponia voitto olisi keväällä mahdollista. Konetta ja kestävyyttä Pavella riittää, mutta kestääkö kokeneen ketun sipuli etappien loppuratkaisuissa?

2. Mikko Maaranen

Mikon nouseva kevätkunto vakuutti team Kolströmin joukkeen johdon ja Mikon värväys Kolströmin riveihin oli iso yllätys vastustajille. Huhujen mukaan joukkueeseen ollaan haluttu saada nopeusominaisuuksia loppukirikahinoihin ja sen puutteen Mikko tulee hoitamaan Kolströmin joukkueessa.

3. Liisa Anttila

Naisten sarjan ennakkosuosikki ja lähellä voittoa, jos nanolla päällystetty suomalainen koivu toimii lapin tuntureissa.

Oman lusikkansa miesten sarjan soppaan tullee heittämään myös Jussi Simula, joka sijoittui Puijon SM-viidelläkympillä viikko sitten neljänneksi. Myös virolaiset maajoukkuehiihtäjät Timo Simonlatser ja Vahur Teppan ovat vahvoilla jos etappien ratkaisut menevät loppukireihin.

www.lapponiahiihto.fi

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Kari Varis

kari_varisMaajoukkueeseen läpimurtoa tekevä hiihtäjä Kari Varis. Kari on hakenut kestävyyttä aiemmin myös Keski-Euroopan maratonhiihdoista.


ulvang banneri