Varis: Hevoskuurin loppu

Harjoituskauden toinen korkeanpaikanleiri on takana ja kotimatka on tätä kirjoittaessa aluillaan. Treenit meni kaiken kaikkiaan hyvin ja leiri oli onnistunut? Tai eihän sitä voi tietää, voi tulla urheilu-uran syvin monttu vastaan kuhan pääsee kotia.

Kaikilla hiihtäjillä on kotimaan uutisten perusteella leirit menneet hyvin ja kunto on kovempi kuin koskaan tässä vaiheessa syksyä, koska mustaa valkoisella ei vielä ole. Vaivoja ja syitä huonoon tikkiin alkaa löytymään parin viikon kuluttua, koska silloin päästään kilpailemaan. Toivottavasti näin ei hiihtäjillä tule käymään, mutta se vaan on tilastollinen fakta.

variskarivko42Karppa Val Senaleksessa.Livignossa tuli harjoiteltua tällä leirillä 24 päivää ja Val Senaleksessa 3. Tarkoitus oli siirtyä leirin puolessa välin jo Senaleksen jäätikölle hiihtämään, mutta lumen puute jäätiköllä pidensi Livignossa vietettyä aikaa. Muutaman kerran tuli käytyä Passo Stelvion jäätiköllä Livignosta käsin hiihtämässä. Stelvion jäätikköllä pääsee hiihtämään 3150-3350 metriä merenpintaa ylempänä. Olisikohan korkein paikka, jossa maastohiihtoa pystyy Euroopassa harrastamaan? Raju paikka, mutta hyvät olosuhteet jos omistaa hyvän kunnon.

Italian ympäriajosta tuttu Passo Stelvion nousu tuli myös kerran koettua rullilla. Nousu oli 20 kilometriä pitkä ja sisälsi 1450 nousumetriä. Nousun korkein kohta on 2750 metriä. Pääseeköhän tuota korkeammalle Europpassa asfalttipäällysteistä tietä?

Leirillä tuli harjoiteltua noin 80 tuntia, joka tekee keskimäärin 3 tuntia päivässä. Sellainen tuntuma on et harjoittelua tuli ainakin tarpeeksi. Ennen vanhaan vedettiin enemmän ja kovempaa, mutta nykyinen pullamössösukupolvi pysyy mieluummin mukavuusalueella.

Nyt mie lähen tänne: http://m.youtube.com/watch?v=ws-efjMhQm4

-Karppa-

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Kari Varis

kari_varisMaajoukkueeseen läpimurtoa tekevä hiihtäjä Kari Varis. Kari on hakenut kestävyyttä aiemmin myös Keski-Euroopan maratonhiihdoista.


ulvang banneri