Varis: Tulosvaroitus

Hiihtokauden ensimmäinen kvartaali on takana ja tässä pienimuotoinen toimintakertomus suorituksistani ensimmäiseltä neljännäkseltä. Kisoja on tullut hiihdettyä tähän mennessä 11 kappaletta, eli muutama liikaa ajankohtaan nähden.

Alkukauden kilpailut sujuivat hyvin ennen kuin rysähti Rovaniemen Suomen cupissa, joka oli samalla maailmancupin tarkkailukilpailu. Matkana oli kymppi perinteisellä, jossa sijoituin hienosti Suomen cupin pisteille ollen 28:s. Eipä mitään, siinä alkoi huolestua muutkin kuin itse urheilija viikkoa ennen kotimaan tärkeimpiä kisoja, Oloksen maailmancup katsastuksia. Syyt huonoon suoritukseen pystyin jotenkin itselleni selittämään, mutta silti pieni epävarmuus tulee kun katsoo mustaa valkoiselta.  

Olin päättänyt jo hyvissä ajoin, että Oloksella kaikki tulee olemaan yhden kortin varassa. Maailmancupin avauskisassa oli ohjelmassa 15 kilometriä vapaalla, joten Oloksella päätin osallistua vain vapaan katsastukseen. Tulos tai ulos oli pelin nimi.  

Sen verran voin kertoa et painetta meinasi kertyä vaikka kuinka yritti saada viikolla ajatuksia muualle. Siinä ehti miettimään edellisien vuosien Oloksen kisoja ja erityisesti sitä et koskaan ei ole kulkenut noissa kisoissa marraskuussa. Järestään on tullut kauden huonoimpia suorituksia, vaikka kuinka on yrittänyt satsata ja virittää kuntoa kyseisiin kisoihin.  

Pudotuspelin ensimmäiseltä kierrokselta mentiin kuitenkin jatkoon, heittämällä. Vapaa kulki Oloksella niin kuin se oli alkukaudesta kulkenut, monia se tosin yllätti et pystyin yhden neljästä jaossa olleesta lipusta ottamaan. Miehissä maailmancup joukkueeseen pääseminen maajoukkueryhmien ulkopuolelta on siis edelleen mahdollista, vaikka ei olekkaan maajoukkueen leireillä osoittanut hyvää kuntoa kesän ja syksyn aikana. Nykyisin kun kuulemma riittää valintaperusteeksi kisoihin et on maajoukkueen leirillä pystynyt valmentajille osoittamaan kovaa kulkua.  

Jällivaaran maailmancupissa seuraavana viikonloppuna suoritus oli kohtalaisen hyvä, sijoitus 37:s. Karu tosiasia on et tuo on meikäläisen paras suoritus kansainvälisissä kisoissa koko uralla.  Ensimmäiset pisteet maailmancupissa jäi 12 sekunnin päähän. Huono suoritus tuohon paikkaan olisi varmasti tiputtanut pois seuraavan viikonlopun Rukan joukkueesta, mutta rimaa hipoen mentiin pudotuspelien toiselta kierrokselta jatkoon.  

Rukan mini-tour käytiin viime viikonloppuna ja siellähän homma ei enää toiminut. Alkukauden surkeimmat suoritukset tuli esitettyä sprintissä ja kympin vapaalla. Takaa-ajo perinteisellä meni jotenkuten, mut lopputulemana oli tippuminen pudotuspelin kolmannella kierroksella ja tour de skii jäänee haaveeksi.

Selitän, koska olen hiihtäjä. Tekniikka ei toiminut, pakkasessa lihakset eivät pelanneet, hengitys ei toiminut ja mitä näitä syitä vielä olikaan. Ja paskat, kunto loppu ja turnauskestävyys.  

Kausikorttia ei siis tullut maailmancuppiin lunastettua, vaan homma jatkuu ykkösdivarissa Norjan Skandinavia-cupissa 14-16.12.  

-Karppa-

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Kari Varis

kari_varisMaajoukkueeseen läpimurtoa tekevä hiihtäjä Kari Varis. Kari on hakenut kestävyyttä aiemmin myös Keski-Euroopan maratonhiihdoista.


ulvang banneri