Varis: Leirielämää ja kesäkisoja

Edellisen blogipäivityksen jälkeen homma on jatkunut parin leirin muodossa ja kesän kilpailukiintiökin on täyttynyt viimeisen kuukauden aikana.

Edellisen blogipäivityksen jälkeen homma on jatkunut parin leirin muodossa ja kesän kilpailukiintiökin on täyttynyt viimeisen kuukauden aikana.

Kymmenen kertaa peräkkäin on nyt tullut Jukolan viestissä aloitusosuus hoidettua, vaikka ei sitä välttämättä osuusaikoja katsellessa uskoisi. Ison lähtönumeron takia piti lyödä kaikki peliin heti ensimmäisellä rastivälillä. Homma lähti hyvin käyntiin, kun ratamestari tarjosi kuin tilauksesta tietä jalkojen alle ensimmäisellä rastivälillä. Muutamat koodin vaihdot tuttujen kanssa tiellä, mutta ei osunut, joten päätin suunnistaa itse ensimmäiselle rastille.

Oskar Svärd leimaa samaan aikaan ykkösen ja matka jatkuu parempaa suunnistajaa seuraten. Ei ollut kolminkertaisella Vasaloppetin voittajalla suunnistus sujuvaa ja muilta hajonnoilta ryskittiin parempaa vauhtia ensimmäiselle yhteiselle rastille.

Pieniä, 20–30 sekunnin virheitä tuli matkan edetessä useampia, mutta muuten totesin homman sujuvan hyvin omiin suunnistustaitoihini nähden. Yllättävän paljon sai itse suunnistaa omille hajonnoille ja muista suunnistajista ei ollut niin paljoa apua kuin olin olettanut. Sijoitus osuudella vaihteli 70–80 välillä ja vauhti tuntui sopivalta.

Kolme kilometriä ennen osuuden loppua sammui lamppu, mutta onneksi olin teipannut ledlensserin varavaloksi siihen kylkeen. Melkein samalla hetkellä lampun kanssa tummui myös ukko. Kuuden minuutin megapummi rysähti neljänneksi viimeiselle rastille ja siitä sitten hyvillä mielin vaihtoon. Kartta velipojalle sijalla 205 ja auton nokka kohti pohjoista.

Seuraava viikko kului Rukan leirillä määrää kerätessä. Vesisade oli lähes jokaisessa treenissä lenkkiseurana, mutta treenit tuli toteutettua suunnitelman mukaan.

Juhannuksen vieton jälkeen oli vuorossa viikon mittainen b-maajoukkueleiri Vuokatissa yhdessä A-maajoukkueen kanssa. Alkuleiristä oli hiihtäjien kesäkilpailu, Aatelirace leiriohjelmassa. Kisa alkoi vapaan rullilla hiihdetyllä 1,6 kilometrin prologilla Vuokatin vaaran päälle. Kovat oli kovia ja itse en niihin lukeutunut. Sijoitus 21. ja reilut 40 sekuntia seurakaveri Nousiaiselta selkään.

Seuraavana päivänä Aatelirace jatkui 4,5km maastojuoksulla. Juoksu kulki eri tahtia kuin rullahiihto ja tuloksena oli juoksuosuuden voitto. Prologin ja maastojuoksun yhteisaikojen perusteella startattiin iltapäivällä kisan päättäneeseen 15 kilometrin rullahiihto-osuudelle.

Hyvän maastojuoksun ansiosta pääsin lähtemään kolmantena viimeiselle etapille, mutta prologin hiihdon perusteella odotettavissa oli raskas reissu. Puolimatkaan asti hiihto sujui kohtalaisesti, mutta sen jälkeen sammuin täysin. Aateliracesta jäi lopulta käteen 16:sta sija.

Juoksuharjoittelulla ja suunnistamalla ei näköjään rullahiihto kulje, mutta vielä ehtii muutaman lajiharjoituksen ennen talvea tekemään. Vuokatin leiri onnistui hyvin ja kovempien kanssa harjoittelu motivoi aina.

Nyt on menossa 3 viikon mittainen kotiharjoittelujakso, jonka aikana viikonlopun treenit tapahtuu Kolin mäkiä kolutessa. Kotijakson jälkeen homma jatkuu B-joukkueen leirillä Ylläksellä heinäkuun viimeisellä viikolla.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Kari Varis

kari_varisMaajoukkueeseen läpimurtoa tekevä hiihtäjä Kari Varis. Kari on hakenut kestävyyttä aiemmin myös Keski-Euroopan maratonhiihdoista.


ulvang banneri