Kenya News: Isabellah Andersson taistelee kärkisijoista Lontoon olympiamaratonilla

andersson isabellah 3Kenya News sai tilaisuuden haastatella naapurimaamme Ruotsin olympiamaratoonaria Isabellah Anderssonia.

andersson isabellah 3Isabellah voittaa maaottelun kympin. Kuva: Jarno MaimonenKenya News sai tilaisuuden haastatella naapurimaamme Ruotsin olympiamaratoonaria Isabellah Anderssonia. 31-vuotias Isabellah on valmistautunut Lontoon olympialaisten maratonille synnyinmaassaan Keniassa. Hänen maratonennätyksensä on teräksenkova 2.23.41, minkä hän juoksi viime vuonna Dubain maratonilla. Tulos on myös Ruotsin ennätys.

Kerrotko miten juoksijan urasi sai alkunsa? Tiedämme, että harrastit yllättäen suunnistusta ennen varsinaisille juoksumatkoille siirtymistä.

- Aivan aluksi tutustuin eräässä Nairobin puistossa muutamiin juoksijoihin. Kerroin heille kiinnostuksestani juoksuun ja pyysin päästä lenkeille mukaan. Elettiin vuosia 2000/2001. Meillä ei ollut valmentajaa, joten suunnittelimme harjoitukset keskenämme. Muutamat näistä uusista ystävistäni olivat kiinnostuneita suunnistuksesta, joten harjoittelimme myös sitä silloin tällöin. Innostuin yhä enemmän suunnistuksesta ja taitojeni harjaannuttua sain lopulta kutsun suunnistuskisoihin Ruotsiin vuonna 2004.

Olet tunnettu kovana harjoittelijana. Voitko antaa esimerkin olympialaisiin valmistautumisestasi?

- Tietysti. Tässä esimerkkiviikko.

Maanantaina: kello 6:00 tunti juoksua, kello 10:00 rataintervallit: 40 x 200m 36 sekuntiin palautuksen ollessa 18 sekuntia tai vaihtoehtoisesti 3 x (1200m, 1000m, 800m).

Tiistaina: kello 6:00 90 min kevyttä juoksua, kello 10:00 90 min kevyttä juoksua.

Keskiviikkona: kello 6:00 tunti juoksua, kello 10:00 vauhtileikittely 3 x (4 min, 5 min, 6 min) kolmen minuutin palautuksin tai vaihtoehtoisesti pitkä vauhtileikittely (14 min, 18 min, 11 min, 22 min) kolmen minuutin palautuksin.

Torstaina: kello 6:00 90 min juoksua, kello 10:00 90 min juoksua.

Perjantaina: kello 6:00 tunti juoksua, kello 10:00 rataintervallit: 40 x 200m 36 sekuntiin palautuksen ollessa 18 sekuntia tai vaihtoehtoisesti 3 x (1200m, 1000m, 800m).

Lauantaina: kello 6:00 kolmen tunnin pitkä lenkki.

Sunnuntaina: kello 6:00 90 min kevyttä juoksua, kello 10:00 90 min kevyttä juoksua.

andersson isabellah 2Isabellah tempojuoksun parissa. Kuva: Lars AnderssonKuinka harjoittelusi on sujunut olympialaisten alla?

- Harjoitteluni on sujunut hyvin ja suunnitellusti.

Sijoituit viime vuonna Daegun MM-kisojen maratonilla upeasti seitsemänneksi. Kilpailu oli lopussa todella vauhdikas. Toivotko samankaltaista kisaa Lontoossa?

- Arvokisa on aina arvokisa. Pitää vain keskittyä tekemään oma juoksu. Minulle ei ole väliä, onko kilpailu hidas- tai nopeavauhtinen. Pyrin vain tekemään parhaani.

Olet nyt maratonin EM-pronssimitalisti Barcelonasta vuodelta 2010, kun kaksi edelläsi ollutta juoksijaa on hylätty doping-rikkeiden vuoksi. Miltä tuntuu saada mitali kaksi vuotta kisasta?

- Iloiselta, mutta myös surulliselta. Tuntuuhan se aivan toisenlaiselta saada mitali palkintopallilla kuin kirjekuoressa. Wadan tulisi löytää keinot näitä huijareita vastaan. Urheilijalle on todella häpeällistä ottaa vastaan mitali tietäen sen saavuttaneen vilpillisin keinoin.

Kiitos Isabellah haastattelusta ja onnea Lontoon olympialaisiin!

Isabellahin kotisivuilta voi lukea hänen viimeisimmät kuulumisensa.

>>http://www.isabellah.se/

-Simo Wannas

{jcomments on}

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kenya News

tero ja simo
Simo Wannaksen ja Tero Knuutilan kuulumisia juoksijan paratiisista Keniasta.

ulvang banneri