Niskanen: Nousumetrejä St. Moritzista

{jcomments on}Reissusta on kotiuduttu ja pyykit on pesty. Tulin torstaina kotiin Sveitsin St. Moritzista. Siellä leireiltiin maajoukkueen kanssa viime vuoden tapaan hyvissä olosuhteissa; rullahiihtonousuja löytyi ja mukavia maastoja juosta.

Reissusta on kotiuduttu ja pyykit on pesty. Tulin torstaina kotiin Sveitsin St. Moritzista. Siellä leireiltiin maajoukkueen kanssa viime vuoden tapaan hyvissä olosuhteissa; rullahiihtonousuja löytyi ja mukavia maastoja juosta. Säät suosivat myös tänä vuonna, sillä ainoastaan lepopäivänä satoi vettä.

KerttuNiskanenIII070911Leiri meni hurjan nopeasti, sillä ihanissa maisemissa ja mukavassa seurassa yhdeksän vuorokautta oli pian ohi. Majoituimme kauniissa St. Moritzin kylässä noin 1800 metrin korkeudessa. Leiriohjelmamme oli hyvä ja yksinkertainen; paljon peruskestävyysharjoittelua ja mahdollisimman paljon nousumetrejä. Leiri alkoi tuttuun tapaan kevyesti peruskestävyysharjoituksilla, jotta kroppa saatiin totutettua ohueen vuoristoilmaan. Sopeutuminen onnistui hyvin ja harjoitukset kovenivat leirin loppua kohden. Myös kovat reenit onnistuivat ja kunto näyttääkin menevän oikeaan suuntaan. Yleensä aamupäivällä hiihdettiin rullilla ja iltapäivän harjoitus tehtiin jalkasin. Tänä vuonna hyödynsimme enemmän nousuja myös iltapäivän reeneissä, sillä useana päivänä kivuttiin sauvojen kanssa pitkin vuoria.

KerttuNiskanenII070911Lepopäivänä oli mahdollisuus käydä shoppailureissu Livignossa, jonne Moritzista oli vain reilun puolen tunnin ajomatka. Itse kuuluin siihen porukkaan, joka ei lähtenyt shoppailemaan, vaan maisema-ajelulle vuorten huipulle. Junilla ja hissillä kipusimme yli 3000 metrin korkeuteen. Huipulla oli kuitenkin kova tuuli ja räntäsade, joten ne maisemat jäi näkemättä:) Jokatapauksessa jännittävä ja mukava reissu oli!

Leiri onnistui kokonaisuudessaan loistavasti ja korkealla harjoittelua jatketaan syksyn mittaan, sillä edessä ovat leirit Itävallan Ramsaussa ja Italian Val Senalesissa. Seuraavalla leirillä päästäänkin jo hiihtämään lumelle. Ramsaun leiriin on kaksi viikkoa. Nyt jatkan vielä muutaman päivän tätä palauttelua ja sen jälkeen teen hyvän reeniviikon ennen leirille lähtöä.

KerttuNiskanen070911Tykkään kovasti marjastaa ja sienestää. Ennen St. Moritzin reissua piti ottaa harjoitusten puolesta muutama päivä tosi kevyesti ja niinpä suuntasin mustikkametsään. Nyt reissun jälkeen kulutin lepopäivät poimimalla puolukoita ja sieniä.

- Kepa

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Kerttu Niskanen

kerttu_niskanen

Maastohiihtäjä Kerttu Niskanen jatkaa A-maajoukkueessa toista kauttaan. 22-vuotiaan urheilijan kirkkaimpia saavutuksia ovat 8.sija MM-kisoissa, kaksi henkilökohtaista nuorten (U23) maailmanmestaruutta ja aikuisten suomenmestaruus.

ulvang banneri