Niskanen: Ramsaun reissu

On maanantaiaamu 19.9. ja lähtö maajoukkueleirille Itävallan Ramsauhun. Tarkoituksena on lentää Kuopiosta Helsinkiin kello 10.00 ja jatkaa joukkueen kanssa Helsingistä Muncheniin kello 13.05. Kaikki ei mene kuitenkaan suunnitelmien mukaan, sillä saavuttuani Kuopion kentälle huomaan koneen olevan myöhässä kovan sumun takia.

On maanantaiaamu 19.9. ja lähtö maajoukkueleirille Itävallan Ramsauhun. Tarkoituksena on lentää Kuopiosta Helsinkiin kello 10.00 ja jatkaa joukkueen kanssa Helsingistä Muncheniin kello 13.05. Kaikki ei mene kuitenkaan suunnitelmien mukaan, sillä saavuttuani Kuopion kentälle huomaan koneen olevan myöhässä kovan sumun takia. Uusi lähtöaika on 11.15. Aika kuluu ja lähtöajat muuttuvat kerta toisensa jälkeen. Nyt iskee myös pieni paniikki, sillä kone lähtee ilmaan vasta kello 11.50. Arvioitu lentoaika Kuopiosta Helsinkiin on tunti ja viisi minuuttia.

Helsingin päässä kierrellään ja kaarrellaan ja loppujen lopuksi kone laskeutuu, mutta mahdollisimman kauas terminaalista. Kello lähestyy tasaa ja istun vielä bussissa! Argh! Paita märkänä juoksen uudelle portille ja suoraan koneeseen. Onneksi Kuopion koneessa oli kaksi muuta henkilöä minun lisäksi kiirehtimässä samalle jatkolennolle, ja niinpä kone odotti meidät mukaan. Kohti Muncheniä lähdettiin viisi minuuttia myöhässä..

Niskanen_Ramsau1Ramsaun jäätiköllä oli heikko lumitilanne. Kuva: Kerttu Niskasen kotialbumiMatkatavarat eivät tietenkään ehtineet jatkolennolle, vaan kassi toimitettiin minulle vuorokauden kuluttua hotellille. Tämä ei kuitenkaan haitannut ensimmäisen päivän reenejä, sillä käsimatkatavaroista löytyi lenkkarit ja juoksutrikoot, ja kämppäkaveri lainasi loput:)

Niskanen_Ramsau2Kerttu Niskanen Ramsaun jäätiköllä. Kuva: Kerttu Niskasen kotialbumiVärikkäästä alusta huolimatta Ramsaun leiri meni mukavasti. Ennen reissuun lähtöä pähkäiltiin otetaanko suksia mukaan lainkaan, sillä lumitilanne kuulosti olevan surkea. Toisin kuitenkin kävi. Vaikka jäätiköllä lumitilanne oli heikko, päästiin kaikki reenit hiihtämään suunnitelmien mukaan. Itse olin ensimmäistä kertaa suksilla huhtikuun jälkeen ja ensimmäisillä lenkeillä meno tuntuikin siltä. Sää oli mahtava koko leirin ajan: aurinko paistoi ja oli ihanan lämmintä. Aamupäivien hiihtolenkkien lisäksi leiriohjelma koostui rullahiihdosta, juoksulenkeistä ja voimaharjoituksista. Kovemmat harjoitukset tehtiin rullilla.

Tällä kertaa lepopäivänä mentiin porukalla kelkkailemaan. Tämä jos mikä, oli hurjan jännittävää ja kivaa!:)

Niskanen_Ramsau3Naisilla oli hauskaa kelkkailussa. Kuva: Kerttu Niskasen kotialbumiPs. Jos leirin alku oli värikäs, niin oli loppukin. Kotimaanlento oli jälleen myöhässä. Odottelin Helsinki-Vantaan kentällä kuusi tuntia, ennen kuin pääsin koneeseen ja kohti kotia:)

Nyt harjoitellaan ja huilataan kotosalla vajaa pari viikkoa ennen seuraavaa leiriä, joka on viime vuoden tapaan Italian Val Senalesissa. Siellä päästään jatkamaan korkeanpaikanharjoittelua.

Aurinkoista syksyä!

Kepa

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Kerttu Niskanen

kerttu_niskanen

Maastohiihtäjä Kerttu Niskanen jatkaa A-maajoukkueessa toista kauttaan. 22-vuotiaan urheilijan kirkkaimpia saavutuksia ovat 8.sija MM-kisoissa, kaksi henkilökohtaista nuorten (U23) maailmanmestaruutta ja aikuisten suomenmestaruus.

ulvang banneri