Niskanen: Kausi käynnissä

Kisakausi on pyörähtänyt käyntiin. Vaikka lumitilanne on mikä on, alkutalven kisat on pystytty hiihtämään aikalailla suunnitelmien mukaan.

Kisakausi on pyörähtänyt käyntiin. Vaikka lumitilanne on mikä on, alkutalven kisat on pystytty hiihtämään aikalailla suunnitelmien mukaan.

Avasin kisakauteni Vuokatin Suomi cupissa. Ohjelmassa olivat perinteisen sprintti ja vapaan viestit. Ensimmäinen kisaviikonloppu meni ihan mukavasti, vaikka terävyys omasta tekemisestä vielä puuttuikin. Sprintissä sijoituin toiseksi ja viestissä Vieremän Koitto ylitti maaliviivan ensimmäisenä. Kisojen jälkeen matkustin "lumileirille" Olokselle. Siellä meillä oli kauden viimeinen maajoukkueleiri.

Lunta Olokselta löytyi ainoastaan 2,3 kilometrin mittaiselta ladulta. Aikaisemmin samaan aikaan vuodesta pohjosessa on ollut aivan eri tilanne: lunta on ollut ja latuja on pystytty ajamaan sinne tänne. Joskus ensilumen leirejä ovat meinanneet sotkea kovat pakkaset. Nyt mittari oli useampana päivänä plussan puolella ja alkuleiristä satoi vettäkin oikein kunnolla. Hiihtäjiä ladulla oli valtavasti! Vaikka olosuhteet olivat haastavat, oli hienoa, että leiri päästiin vetämään suunnitelmien mukaan.

Viikko meni nopeasti ja leiri päättyi Oloksen tykkikisoihin. Samalla ne olivat tärkeät karsintakisat maailmancupin avausviikonloppuun Norjan Sjusjoeniin. Itse hiihdin Oloksella ainoastaan vapaan 4,5 kilometrin kisan. Olosuhteiden takia matkoja jouduttiin lyhentämään. Kovinta vauhtia lauantain vapaan kisassa piti Puolan Justyna Kowalzyk. Minä sijoituin kisassa seitsemänneksi ja olin vasta kuudenneksi paras suomalainen. Niinpä en päässyt kilpailemaan maailmancupin avaukseen. Itse olen kuitenkin kisaan ihan tyytyväinen. Latu oli lauantaina todella jäinen ja siinä oli paikoittain jopa hankala hiihtää, eikä erot suomalaisten välillä olleet suuria.

Kun muut hiihtivät maailmancupin avauksessa Norjassa, kisailin minä Vuokatissa järjestetyissä tarkkailukisoissa (Kuusamon maailmancupiin). Lauantaina hiihdettiin vapaan sprintti ja sunnuntaina perinteisen kahdeksan kilometrin kisa. Viikonlopun tuntemukset olivat aikalailla samanlaisia, mitä aikaisempinakin viikkoina: lihaksisto ei pelaa vielä normaaliin tapaan ja terävyys sekä rentous puuttuvat.

KepaRukalla021211Kerttu Niskanen vauhdissa Rukalla. Kuva: Kerttu Niskasen kotialbumiMuutama päivä reenattiin kotona ja sitten suunnattiin kohti Kuusamoa ja kauden ensimmäisiä maailmancupin kisoja. Rukalla ohjelmassa oli minitour, johon kuului perinteisen sprintti, vapaan viiden kilometrin väliaikalähtö kisa ja perinteisen kymmenen kilometrin takaa-ajo kisa. Meno jatkui samanlaisena: halu ois mennä kovempaa, mutta lihaksisto ei vaan ymmärrä sitä:) Perjantain sprintin aika-ajo oli ihan ok, mutta erähiihdossa vieruskaveri varasti vähän ja minä sitten myöhästyin ja kompuroin lähdössä, joten se meni miten meni.. Lauantain kisa oli melkoista taistelua ja tekemiseeni en ole tyytyväinen. Sunnuntaina lähdin matkaan sijalta 33. ja tarkoituksena napsia edessä olevia sijoja. Muutaman ohituksen onnistuinkin tekemään ja maalissa olin 25. Aavistuksen paremman tuntuista kuin eilinen, muttei vielä hyvä. Yleisö Rukalla oli mahtava. Suuri Kiitos kovasta kannustuksesta:)

Tästä jatketaan ja koitetaan saada lihaksisto toimimaan!

KepaKuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Kerttu Niskanen

kerttu_niskanen

Maastohiihtäjä Kerttu Niskanen jatkaa A-maajoukkueessa toista kauttaan. 22-vuotiaan urheilijan kirkkaimpia saavutuksia ovat 8.sija MM-kisoissa, kaksi henkilökohtaista nuorten (U23) maailmanmestaruutta ja aikuisten suomenmestaruus.

ulvang banneri