Niskanen: Pahaa oloa ja penkkiurheilua

On se tylsää sairastaa ja vielä just silloin, kun ois kauden parasta aikaa hiihtää kilpaa. Argh!

On se tylsää sairastaa ja vielä just silloin, kun ois kauden parasta aikaa hiihtää kilpaa. Argh!

Enpä tiennyt vielä Otepäässä, että ne olivat kauden viimeiset maailmancupin kisat. Otepään viikonloppu sujui ihan mukavasti, pertsan sprintissä olin 11. ja kympillä 9. Olen aina tykännyt kilpailla Otepäässä. Siellä on mahtava maasto ja kisat ostaan järjestää hienosti!

Otepään jälkeen vuorossa oli Keuruun SM-kisat. Sieltä lähti mukaan kaksi pronssimitalia. Tähän olin ihan tyytyväinen, sillä naisten taso SM-kisoissa on tosi kova. Keuruulla hiihdettiin paukkuvissa pakkasissa ja säätiedotus näytti vaan pakkasen kiristyvän tuleville viikoille. Niinpä päätin lähteä leirille Itävallan Ramsauhun. Siellä pääsin hiihtämään noin -10 asteen pakkasissa. Öisin Ramsaussakin pakkanen kiristyi ja niinpä lumi pysyi todella kuivana. Kelit olivat yllättävän hitaat. Halusin hyvän treeniviikon vielä ennen tulevia maailmancupin kisoja. Hyvä ja onnistunut treeniviikko siitä tulikin, mutta niitä seuraavia maailmancupin kisoja ei sitten tullutkaan.

Ramsausta siirryin suoraan Tsekin Nove Mestoon. Matkustuspäivä oli pitkä ja heti seuraavana aamuna oli screenaus. Tulos oli hiukan yli rajan (162) ja kisat jäi väliin. Todennäköisesti elimistö pääsi kuivumaan matkustuspäivänä. HARMITTI todella paljon! Odotin Nove Meston pertsan 15 kilometrin yhteislähtökisaa ja etenkin sitä maastoa, missä se hiihdettiin.

Tsekin viikonlopun jälkeen vuorossa oli Puolan Szklarska Poreba. Siellä tarjolla olisi ollut myös pertsan 10 kilometrin väliaikalähtökisa ja mukava maasto. Mutta eiköhän sitten iskenyt flunssa, kun päästiin Puolaan. Siellä käytiin verikokeissa ja tuloksista selvisi, että kyseessä oli A-virus. Myös Puolan kisat jäi hiihtämättä. HARMITTI kyllä niiiiin paljon että. Pääsin kotiin huilaamaan, mutta huono olo ja lämpöily jatkui tosi pitkään. Nyt olen syönyt lääkekuurin ja koittanut levätä. Penkkiurheiltu on kyllä jatkuvasti ja suomalaisia kannustettu kovasti!

- Kepa


Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Kerttu Niskanen

kerttu_niskanen

Maastohiihtäjä Kerttu Niskanen jatkaa A-maajoukkueessa toista kauttaan. 22-vuotiaan urheilijan kirkkaimpia saavutuksia ovat 8.sija MM-kisoissa, kaksi henkilökohtaista nuorten (U23) maailmanmestaruutta ja aikuisten suomenmestaruus.

ulvang banneri