Niskanen: Lokakuu

Vuokatissa tihkuttaa vettä ja on + 7 astetta lämmintä. Kypärän alle on survottu pipo ja tiet ovat täynnä lehtiä ja havunneulasia.

Rullarata on auki enää osittain, sillä lumikasaa on ruvettu levittämään. Käsillä on viimeiset rullahiihtolenkit. Ylihuomenna Vuokatissa pääsee hiihtämään jo ulkona! Aika on mennyt hurjan nopeasti. Nyt syksy on jo pitkällä ja hiihtäjät odottavat kovasti talven tuloa.

Niskanen Ramsau2012Kerttu Niskanen Ramsaun maisemissa. Kuva: Kerttu Niskasen albumiKesä meni jälleen hurjan nopeasti. Kotimaan maajoukkueleirien jälkeen kävin omalla leirillä Itävallan Ramsaussa, jossa hyödynsin nousuja niin rullilla kuin jalkaisin. Parin viikon reissu onnistui hyvin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun leireilin Ramsaussa kesällä ja voin vain todeta, että mahtava paikka se on perus kesäharjoitteluunkin! Mukavia reittejä ja uusia nousuja löytyi :)

Kepanhiihtoleiri2012Kepan hiihtoleirillä riitti vilskettä. Kuva: Kerttu Niskasen albumiHeti leirin jälkeen kiiruhdin takaisin Vuokattiin. Seuraavat neljä päivää meni Kepan hiihtoleirin merkeissä. Nyt toista kertaa järjestetty leiri keräsi noin neljäkymmentä innokasta 10–15-vuotiasta hiihtäjälupausta ja useita vanhempia. Neljän päivän mittaisella leirillä tehtiin paljon monipuolisia harjoituksia. Ohjelmassa oli muun muassa hiihtoa putkessa ja rullilla, sauvarinne, juoksua, erilaisia ketteryys- ja koordinaatioharjoituksia sekä leirikisa. Meillä oli superhyvä porukka ja huippu leiri. Oma kevyt viikko mahdollisti nuorten kanssa touhuamisen aamusta iltaan. Yhteishenki leirillä oli loistava. Mieleeni jäi varsinkin viimeisen iltapäivän leirikisa, jossa kilpailtiin pienissä joukkueissa. Kaikki tekivät oman osuutensa satalasissa ja kaveria kannustettiin kovasti! Muistui mieleen omat juniorileirit :)

Niskanen Pontresina2012Kepa viihtyy Pontresinan upeissa maisemissa. Kuva: Kerttu Niskasen albumiElokuun maajoukkueleiri oli Sveitsin Pontresinassa. Kahtena edellis kesänä on leireilty Pontresinan vieressä St. Moritzin kylässä, niinpä maastot olivat tuttuja. Vajaan kolmen viikon mittainen leiri meni mukavasti ja nopeasti, ja edelleen tämä leirikohde pysyy suosikkinani!

Syyskuun leiristä ei sitten paljon kerrottavaa olekaan. Itävallan Ramsaun leiri loppui minun kohdallani ennen kuin kerkesi kunnolla alkaakaan, kun sairastuin flunssaan. Harmitti kovasti lähteä pois hyvistä olosuhteista, mutta se oli ainut ja oikea ratkaisu. Nyt olen parannellut itseäni täällä kotona Vuokatissa. Tiukka flunssa kiusasi parisen viikkoa. Nyt olen pystynyt harjoittelemaan jo muutaman päivän normaalisti. Toivotaan, että tauti on voitettu ja saan harjoitella loppusyksyn terveenä kohti talven lumia.

Vielä viikko kotona ja sitten suuntaammekin jo seuraavalle korkeanpaikanleirille Italian Livignoon ja Val Senalesiin.

Mukavaa ja aurinkoista loppusyksyä!

- Kepa

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Kerttu Niskanen

kerttu_niskanen

Maastohiihtäjä Kerttu Niskanen jatkaa A-maajoukkueessa toista kauttaan. 22-vuotiaan urheilijan kirkkaimpia saavutuksia ovat 8.sija MM-kisoissa, kaksi henkilökohtaista nuorten (U23) maailmanmestaruutta ja aikuisten suomenmestaruus.

ulvang banneri