Niskanen: Kohti MM-kisoja

Kerttu Niskanen teki hyvät suoritukset Davosissa viime viikonloppuna. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Kerttu Niskanen teki hyvät suoritukset Davosissa viime viikonloppuna. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Kerttu Niskanen kertoo uusimmassa blogissaan viime hetken tunnelmistaan ja valmistautumisestaan ennen torstaina alkavia Val di Fiemmen MM-kisoja.

Pakkasin kassin pari viikkoa sitten ja kuukauden mittainen reissu alkoi. Ensimmäinen viikko leireiltiin Italian Seiser Almissa, josta siirryttiin kilpailemaan viikonlopuksi Sveitin Davosiin. Nyt ollaan täällä Iltaian Val di Fiemmessä.

Reilu viikko Seiser Almissa meni todella nopeasti. Vaikka aurinko paistoi lähes joka päivä, lumi oli todella kuivaa. Niinpä meillä oli yllättävän nihkeät kelit hiihdellä. Koska kyseessä oli valmistavaleiri, oli harjoiteltava maltillisesti. Kävin hiihtämässä pääsääntöisesti kerran päivässä. Iltapäivisin tein jalkalenkin tai huilailin.

KerttuNiskanen seiseralm mikkoliljaKerttu Niskanen vauhdissa Seiser Almin upeissa maisemissa. Kuva: Mikko LiljaViimeiset kilpailut ennen MM-kisoja käytiin viime viikonloppuna Davosissa. Lauantain perinteisen sprintti oli tärkeä katsastus Aino-Kaisan ja minun välillä MM-kilpailujen ensimmäiseen starttiin. Latu oli haastava: nousut olivat jyrkkiä ja alamäki oli mutkikas ja todella vauhdikas. Harmittavasti juuri pahimmassa laskussa Aino-Kaisa kaatui. Oma hiihtoni sujui hyvin. Sprintissä hiihdettiin kaksi 700 metrin kierrosta. Tarkoituksena oli hiihtää aika-ajo nousujohteisesti. Otin ensimmäisen kierroksen maltillisesti ja kiristin tahtia toiselle kierrokselle. Niinpä olin ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta noin 30., mutta toisen kierroksen olin tullut kisan neljänneksi nopeinta vauhtia. Aika-ajo meni hyvin ja sijoitus oli 12. Olen tyytyväinen myös erähiihtoihin, vaikka finaaliin vauhti ei riittänytkään. Loppusijoitukseni oli 9.

Lauantain kisan jälkeen sain varmistuksen, että pääsen hiihtämään MM-kisojen avausmatkan. Perinteisen sprintti on minulle mieluinen matka ja on todella mukava päästä aloittamaan sillä kisaurakkani täällä Fiemmessä.

Sunnuntain vapaan kympille lähdin hyvillä mielin. Oli kiva päästä hiihtämään pitkästä aikaa normaalimatka väliaikalähdöllä. Hiihto tuntui hyvältä ja vauhdinjako 1600 metrin korkeudessa onnistui loistavasti. Olin kisassa 10., joka on urani paras vapaan sijoitus maailmancupin osakilpailussa.

Ps. Davosin kisaviikonlopun jälkeen totean, että minun on harjoiteltava alamäkiä. Kun kisakausi on ohi, Vuokatin rinteet odottavat ja saavat luvan opettaa!

KepaKristaRiikka seiseralm mikkoliljaKrista, Kerttu ja Riikka hymyilevinä Seiser Almissa. Naiset ovat valmiita MM-kisoihin. Kuva: Mikko LiljaDavosista siirryttiin suoraan tänne Val di Fiemmeen. Eilen kävin hiihtelemässä huoltavan lenkin ja tänään testasin ainoastaan suksia. Aamulla pesin pyykkiä. Enää ei siis varsinaisesti reenata, vaan odotellaan kisoja :)

Ylihuomenna on elämäni toinen MM-startti. Pitäkää peukkuja!

- Kepa

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Kerttu Niskanen

kerttu_niskanen

Maastohiihtäjä Kerttu Niskanen jatkaa A-maajoukkueessa toista kauttaan. 22-vuotiaan urheilijan kirkkaimpia saavutuksia ovat 8.sija MM-kisoissa, kaksi henkilökohtaista nuorten (U23) maailmanmestaruutta ja aikuisten suomenmestaruus.

ulvang banneri