Niskanen: Tervehdys Hevoskuurin lukijat!

{jcomments on}Sain mahdollisuuden ryhtyä yhdeksi Hevoskuurin blogistiksi. Jatkossa täältä siis löytyy ajatuksiani ja kuulumisiani niin kotoa kuin reissustakin.

Sain mahdollisuuden ryhtyä yhdeksi Hevoskuurin blogistiksi. Jatkossa täältä siis löytyy ajatuksiani ja kuulumisiani niin kotoa kuin reissustakin. Mutta ennen kuin aloitan kertomaan tarkemmin tämän päivän kuulumisiani, esittelen lyhyesti itseni:

Olen siis 22-vuotias maastohiihtäjä Kepa, tarkemmin Kerttu Niskanen. Olen kotoisin Vieremältä ja edustan kotiseuraani eli Vieremän Koittoa. Nykyään asun Vuokatissa. Aloitin hiihdon harrastamisen jo alle kouluikäisenä. Kilpaileminen alkoi myös kiinnostaa jo ihan nuorena. Valmentaja tuli kuvioihin vuonna 2004, jonka jälkeen harjoittelemisesta on tullut säntillistä.

Olen menestynyt hiihdossa mukavasti ja kehitystä on tapahtunut vuosi vuodelta. Mitaleja on tullut paljon nuorten Hopeasommista, suomenmestaruuskilpailuista ja pohjoismaiden mestaruuskisoista. Nuorten maailmanmestaruuskisoista minulla on kaksi viestipronssia ja (U23) maailmanmestaruuskisoista kaksi henkilökohtaista kultamitalia ja yksi pronssi. Viime talvena pääsin ensimmäistä kertaa aikuisten arvokisoihin. Ensimmäisissä MM-kisoissa olin 8. Onnistuneen kauden kruunasi ensimmäinen aikuisten suomenmestaruus.

Nyt jatkan toista kautta A-maajoukkueessa. Tulevaisuudessa haluan jatkaa kehittymistäni kohti kirkkaimpia tavoitteitani ja niiden eteen teen kovasti töitä. Yhteistyökumppanini sanoja lainaten: "Sen teet mihin uskot".

Viime kausi meni hyvin. Alkutalven sairasteluista huolimatta, pystyin tekemään tähän mennessä parhaan kauteni. Kisakauden jälkeen pidin kolme viikkoa lepoa, jonka jälkeen aloitin pikku hiljaa uutta harjoituskauttani. Nyt olen harjoitellut reilu pari viikkoa. Teen taas tähän harjoituskauden alkuun pienen voimajakson, jonka takia viikot eivät ole olleet vielä määrällisesti kovin raskaita. A-maajoukkue on aloittanut tällä viikolla leireilyn Norjan Sognefjelletissä. Itse en ole ensimmäisellä leirillä mukana, vaan harjoittelen täällä kotonani Vuokatissa henkilökohtaisen valmentajani kanssa. Seuraava maajoukkueleiri onkin täällä Vuokatissa kesäkuun lopussa, jossa myös itse olen mukana.

Tästä jatketaan. Aurinkoista alkanutta kesää!

Kepa

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Kerttu Niskanen

kerttu_niskanen

Maastohiihtäjä Kerttu Niskanen jatkaa A-maajoukkueessa toista kauttaan. 22-vuotiaan urheilijan kirkkaimpia saavutuksia ovat 8.sija MM-kisoissa, kaksi henkilökohtaista nuorten (U23) maailmanmestaruutta ja aikuisten suomenmestaruus.

ulvang banneri