Niskanen: Ensimmäinen leiri takana

Harjoituskausi on hyvässä vauhdissa. Olen saanut olla terveenä ja kaikki on sujunut suuunnitelmien mukaan.

Harjoituskausi on hyvässä vauhdissa. Olen saanut olla terveenä ja kaikki on sujunut suuunnitelmien mukaan.

Kisakauden jälkeen huilasin reilu kolme viikkoa. Pitkän kauden jälkeen oli mukava levätä, mutta vielä mukavampaa oli pinkaista ensimmäiseen kunnon reeniin, kun lepojakso oli takana. Harjoituskausi alkoi noin 5 viikon mittaisella voimajaksolla. Toivotaan, että salilla riehuminen on tuottanut tulosta ja kaivattua voimaa (varsinkin ylävartaloon) on tullut.

Toinen maajoukkueleiri käytiin juhannuksen jälkeen Vuokatissa. Minulle leiri oli tämän kesän ensimmäinen, sillä en ollut mukana Norjan Sognefjelletissä. Vuokatissa meillä oli viikon mittainen leiri, joka sisälsi tuttuun tapaan Aateli race -kisailut. Viime kesän tapaan sää oli todella kuuma ja se nosti leirin kokonaiskuormitusta. Vaikka tehoharjoituksia ei ollut sen kummemmin alla ennen leiriä, kisat sujuivat ihan mukavasti ja toimivat hyvinä kilpailunomaisina harjoituksina. Leiriohjelmaan mahtui kisojen lisäksi peruskestävyysharjoituksia, voimaharjoitus sekä yksi kovempi harjoitus sauvarinteessä. Oli ihana nähdä taas joukkuekavereita ja päästä reenaamaan tyttöjen kanssa yhdessä:)

Säät viilenivät ja leiristä palautuminen onnistui hyvin. Seuraava maajoukkueleiri alkaa elokuun puolessa välissä Sveitsin St.Moritzissa, mutta sitä ennen käyn omalla leirillä viime kesän tapaan Iso-Syötteellä ja touhuamme "Kepan hiihtoleirin" merkeissä nuorten kanssa Vuokatissa. St.Moritz tuli tutuksi itselleni viime vuonna, sillä maajoukkue leireili myös tuolloin samassa paikassa. Sveitsin St.Moritz on vajaan 2000 metrin korkeudessa ja kesäharjoituspaikkana se on aivan mahtava. Sieltä löytyy paljon erinomaisia rullahiihtonousuja ja mukavia juoksureittejä. Toivotaan, että säät suosivat ja saadaan jälleen onnistuneita leirejä!

Kepa

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Kerttu Niskanen

kerttu_niskanen

Maastohiihtäjä Kerttu Niskanen jatkaa A-maajoukkueessa toista kauttaan. 22-vuotiaan urheilijan kirkkaimpia saavutuksia ovat 8.sija MM-kisoissa, kaksi henkilökohtaista nuorten (U23) maailmanmestaruutta ja aikuisten suomenmestaruus.

ulvang banneri