Koutaniemi: Ruskamaraton

Kesä alkaa olemaan paketissa ja pikkuhiljaa hiihtäjät alkaa odottelemaan talvea ja ensimmäisiä lumia. Hyvin useasti tämä odotus on lähinnä jäätikköleirin odottamista.

Kesä alkaa olemaan paketissa ja pikkuhiljaa hiihtäjät alkaa odottelemaan talvea ja ensimmäisiä lumia. Hyvin useasti tämä odotus on lähinnä jäätikköleirin odottamista. Ennen kotimaan ensilumia käydään esimerkiksi Itävallan Ramsaussa tai Italian Val Senaleksessa. Auringonpaistetta ja jylhiä maisemia tarjoavat leirit ovat mukavaa vaihtelua kotimaassa vallitsevaan sateiseen syksyyn. Kotimaan ensilumille mennään yleensä heti vetämään letkajenkkaa ruuhkaisille laduille, kun purukerroksen päällä on edes pieni kerros kuuraa.

Itse laskeskelin, että olen käynyt Ramsaussa noin kymmenen kertaa, joten tänä vuonna suuntaan vaihtelun vuoksi Italiaan. Tarkoituksena on kokeilla ensimmäistä kertaa kunnolla korkeanpaikanharjoittelua. Jotta korkealla olemisen hyödyt tulisivat esille, on asuttava yhtäjaksoisesti yli 2000m korkeudessa merenpinnasta kolmen viikon ajan. Tästäkin syystä valitsin Senaleksen, jossa asumiskorkeus on tuo vaadittava. Vertailuksi Ramsaussa asumiskorkeus on vain 1700m, ellei nyt halua ottaa telttaa ja asua jäätiköllä 2700 metrissä. Senaleksessa hiihtopaikka sijaitsee 3000 metriä merenpinnasta, jolloin happi on entistä ohuempaa. Tämä tulee ottaa huomioon entistä tarkemmin myös harjoittelussa ja pitää maltti harjoittelussa. Hiljainen lenkki ei siis tarkoita vain sitä, ettei itse ja lenkkikaveri pysty puhumaan.

MikkoKoutaniemi levi110912Mikko Koutaniemi hyödynsi Levin nousua vuorohiihtoon. Kuva: Harri SuojärviViimeiset harjoitteluviikot ovat menneet vaihtelevasti. Kroppa on ollut väsynyt erilaisen harjoittelun vuoksi. Uskon myös, että se on ollut tuottavampaa. Tästä hyvänä mittarina oli Levillä juoksemani puolimaraton, jossa sain parannettua omaa ennätystäni vajaat neljä minuuttia. Nyt ennätykseni on 1:15:43, kun entinen oli 1:19:24. Karppa otti siis tässäkin asiassa nokkaan meikäläiseltä, mikä lämmittää mieltä kovasti. Oli vielä lisäillyt loppuaikaan sekunteja ja väittänyt matkaakin alimittaiseksi. No onneksi Italiassa ohjelmassa on myös rauhallisia jalkalenkkejä, niin pääsemme harjoittelemaan myös porukalla. Juoksu Levillä oli todella helppoa ja paukkuja jäi vähän turhan paljonkin maaliin päästyä. Viikonloppuna Levillä hyödynsin myös loistavaa nousua Levin huipulle. Kävin juoksua edeltävänä päivänä hiihtämässä neljä nousua huipulle, joista kolme tein vauhtikestävyyttä tasatyönnöllä. Juoksun jälkeisenä päivänä poljin Rovaniemelle maantiepyörällä. Kohtuullisen hyvää peesiä tarjosi isäni ajama pakettiauto, joka teki väsymätöntä duunia kärjessä. 170km matkaan aikaa kului 3h 30min eli keskinopeus oli hiukkasen alle 50km/h. Viime viikko menikin sairastellessa. Tällä hetkellä olen Vuokatissa haastajaryhmän leirillä. Ohjelmassa on hiihtoa vaaralle sekä putkessa jauhamista.

Vuokatti Ski Team löytyy nykyään myös Facebookista ja Twitteristä. Nyt siis kaikki lukijat seuraamaan myös Ski Teamiä!
Pienenä porkkana seuraajille: arvomme kaikkien Facebook -tykkääjien ja Twitter -seuraajien joukosta muutamia onnellisia, jotka palkitaan Vuokatti Ski Team Kainuun fanituotteilla. Jaossa on mm. kisapukuja, lämmittelyasuja, pipoja ja paitoja. Arvonta suoritetaan Vuokatin Suomen Cupin aikaan.

Tässä linkit Facebookiin ja Twitteriin:

https://www.facebook.com/pages/Vuokatti-Ski-Team-Kainuu/126136614157633

https://twitter.com/VuokattiSkiTeam

- Mikkomartvilla

{jcomments on}

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Mikko Koutaniemi

Mikko KoutaniemiVuokatti Ski Team Kainuuta edustava hiihtäjä Mikko Koutaniemi oli mukana viime talvena B-maajoukkueessa, kiertäen muun muassa Scandinavia Cupia ja muutaman Maailman Cupin, mutta parhaat suoritukset nähtiin kotimaan laduilla. Matkojen suhteen kaikkiruokainen hiihtäjä menestyi viime talvena parhaiten pitkien matkojen kisoissa. Imatran SM-kilpailuista tuliaisena oli pronssimitali kuninkuusmatkalta 50km perinteiseltä.

ulvang banneri