Sundstedt: Kisat lähestyvät

Viimeisestä blogikirjoituksestani on jo puolisen vuotta. Puoleen vuoteen mahtuu paljon ja puolessa vuodessa tapahtuu myös paljon.

Viimeisestä blogikirjoituksestani on jo puolisen vuotta. Puoleen vuoteen mahtuu paljon ja puolessa vuodessa tapahtuu myös paljon. Talvi tuli ja meni. Suksilla tein paljon peruskestävyyslenkkejä. Kisoja en viime talvena hiihtänyt. Murtunut häntäluu edellisenä talvena oli pelottavana peikkona mielessäni. 2012 kun sattuu oleman olympiavuosi ja silloin ollaan yleensä vielä varovaisempi ja tarkempi että kaikki tehdään oikein.

Helmikuussa lähdin pakkasia pakoon Fuerteventuralle. Siperian kylmät tuulet ylsivät myös sinne, mutta 20 plussa astetta oli Saksaan verrattuna luksusta. Kaksi viikkoa Fuertella, viikko kotona ja vajaa viikko Mallorcalla. Tämän jälkeen lähdin El Salvadoriin kisoihin.

El Salvadorin kuumuus oli aikamoinen shokki, mutta onneksi olen sellaista tyyppiä että sopeudun hyvin kuumuuteen. Kisaviikon lopupuoliskolla ajaminen ja kisaaminen oli jo täyttä rutiinia. Tuliaisena oli 29 UCIn rankingpistettä. Taas muutama askel lähempänä ticketiä Lontooseen.

Kotiin päästyäni kehoni rupesi kuitenkin protestoimaan. Sairastuin flunssaan ja kun siitä pääsin eroon olin viikkokaupalla väsynyt. Energiatasoni oli aivan nollissa. En jaksanut tehdä mitään muuta kuin yrittää harjoitella. Harjoittelukin oli jotenkin väkinäistä. Onneksi tästä väsymyksen tunteesta pääsin eroon ja pääsin taas työntekoon kiinni toukokuuhun mennessä.

Toukokuu onkin sitten ollut täysin normaali. Kisoja olen ajanut ilman että olen löysänyt harjoittelua ja palautuminenkin on sujunut toivotulla tavalla. Huhtikuun vaikeat viikot ovat jo unohtuneet.

Tänään on toukokuun 29. päivä. Se tarkoittaa sitä että tasan kahden kuukauden kuluttua ajetaan Lontoossa naisten maantiepyöräilyn mitaleista. Jos puoli vuotta on pitkä aika, niin kaksi kuukautta on nyt lyhyt aika. Kisat lähestyvät.

- Pia

Kuuntele uusin Latu Podcast

Pia Sundstedt

sundstedt_piaCyklist från Karleby eli pyöräilijä Kokkolasta. Pia Sundstedt on Suomen kaikkien aikojen kovin naispyöräilijä sekä maantiellä että maastossa viimeisimpinä saavutuksina maastopyöräilyn euroopanmestaruus sekä MM-kisojen neljäs sija maratonmatkoilta. Pia Sundstedt tähtää 12 vuoden tauon jälkeen jälleen olympialaisiin ja Lontoon vuoden 2012 kisoihin. Blogissaan Sundstedt tulee kertomaan matkastaan kohti tuota tavoitetta.

ulvang banneri