Taanila: Syrjähyppy

Heinäkuu meni rastiviikolla telottua kylkeä kuntouttaessa ja penkkiurheillessa. Tehoharjoitteluun tuli murtuneiden kylkiluiden johdosta parin viikon tauko, mutta nyt mennään taas täysillä kohti syksyn SM-kisoja.

Heinäkuu meni rastiviikolla telottua kylkeä kuntouttaessa ja penkkiurheillessa. Tehoharjoitteluun tuli murtuneiden kylkiluiden johdosta parin viikon tauko, mutta nyt mennään taas täysillä kohti syksyn SM-kisoja. Hampaankoloon jäi taas kerran kohtuullisen iso ja karvas pala kun kesäkuun nousuliito rysähti kerralla lyttyyn kuhmolaiseen rastipukkiin ja MM-kisalippu jäi haaveeksi.

Heinäkuu tarjoili penkkiurheilupuolelle rutkasti nautittavaa kun kolmen viikon ajan Selinin suvun kiihottamana säntäsin töistä läpi iltapäiväruuhkien seuraamaan päivän etappia Ranskanmaalta. Päiväunetkin sai vuoristoetappeja lukuun ottamatta otettua aina ennen Cavendishin loppunäytöstä. Ylen kanavilla olisi kesäksi tilaa rutkasti urheilutarjonnalle nyt kun kaikki palloilut on myyty pois tieltä maksukanaville. Suunnistuksen Jukolan viesti oli mainio osoitus siitä, että metsästäkin osataan tehdä laadukasta tv-katsottavaa, joten kannatan ehdottomasti tv-lupamaksujen käyttöä jatkossa kotimaisten tapahtumien televisiointiin sen sijaan että kannetaan samat rahat kymmenkertaisena vaikkapa UEFA:n kassaan. Tulevan talven hiihtoliiga ja kuluvan kesän sprinttipainotteiseksi kutistunut suunnistuksen huippuliiga ovat jo mainioita esimerkkejä tästä kehityksestä.

Yhden rastipukkiin tehdyn ja kylkiluut maksaneen syrjähypyn lisäksi tein myös taas viimevuotiseen tapaan lajien välisen syrjähypyn kun sekaannuin osallistumaan triathlonkisaan. Kynnys oli taas sopivan matalalla Hauhon puolituntisessa jokamiestriathlonissa. Valmistautumista tuki heinäkuun päivittäiset kuntoutuslenkit Näsijärvessä vesijuosten ja uiden. Viimevuotisesta oppineena tiesin että eniten petrattavaa oli nimenomaan uintipuolella. Pyöräilyssä keskityin taktiikan hiomiseen Eurosportin opein ja välinepuolen virittelyyn. Varsinaisia harjoituslenkkejä tein vain 2 kappaletta.

Kilpailu sujui viimevuotiseen tapaan uintiosuudella hukkumista vältellen. Leppoisat iltauinnit kotirannassa eivät kuitenkaan valmistaneet tarpeeksi muutaman minuutin kamppailu-uintiin kantapäiden ja kyynärpäiden sekamelskassa ja kiertelin poijut kaukaa rauhallisemmilta vesiltä. Nopeimmat nousivat rantaan minuuttia aikaisemmin.

Pyöräilyosuudella totesin välinepuolen menneen taas harppauksen eteenpäin vuodessa ja peruskilpurilla jäin armotta aika-ajokypärillä varustettujen kuskien jalkoihin. Välineiden lisäksi tunnustan kyllä että keuhkot puolillaan järvivettä yskien edennyt mieskään ei tällä kertaa ollut terävimmillään. Juoksuosuus piti olla sitten viimeistään itselle sopiva. Lenkkitossut jalkaan ja pyöräilyssä esihapotetut jalat ilmoittivat saman tien pohjekramppien muodossa että tänään ei kulje.

Kotimatkalla häntä koipien välissä luimistellessa totesin taas kerran että kannattaa pysytellä oman lajin puolella niin pitkään kun kilpailuvietti on yhä kymmenvuotiaan poikaviikarin tasolla joka kerta kun numerolapun rinnuksilleen saa. Eläkepäivillä sitten.. Ja niiden aika ei ole vielä. Syksyn suunnistuskisoja odotellessa.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Vesa Taanila

vesa_taanilaSuunnistuksen b-maajoukkueratsu, jonka kirkkaimmat mitalit ovat yhä saavuttamatta. Tavoitteet eivät tavallisesti kaadu yrittämisen puuttumiseen. Kokemusta 30 ikävuotta, muutama SM-mitali ja roppakaupalla kokemusta. Siviilissä ohjelmistosuunnittelija Tampereella. Urheillessa seurana Ikaalisten Nouseva-Voima. Tavoitteet MM 2013 kotikisat Vuokatissa. 


ulvang banneri