CHXL 550x90px webbanneri

Zuev ja Kanerva voittivat 50 kilometrin vapaan kisat

finlandia270211_introVenäjän Vjatsheslav Zuev ja Suomen Noora Kanerva juhlivat Finlandia-hiihdon 50 kilometrin vapaan sarjojen voittoa Lahdessa. Zuev, 28, kävi voitosta tiukan loppukiritaistelun hyvinkäällä asuvan Venäjän Alexander Artemyevin kanssa. Voitto ratkesi vasta maalikamerakuvan tarkastelun jälkeen. Iiro Niskanen oli kolmas. finlandia270211Miesten vapaan 50km:n kärkikolmiikko.Venäjän Vjatsheslav Zuev ja Suomen Noora Kanerva juhlivat Finlandia-hiihdon 50 kilometrin vapaan sarjojen voittoa Lahdessa. Zuev, 28, kävi voitosta tiukan loppukiritaistelun hyvinkäällä asuvan Venäjän Alexander Artemyevin kanssa. Voitto ratkesi vasta maalikamerakuvan tarkastelun jälkeen. Iiro Niskanen oli kolmas.

"Olen hyvin yllättynyt, että voitin! Vaikeaa oli lopussa. Olen hyvässä kunnossa ja meno oli hyvää, kovia hiihtäjiä oli paljon. Hyvät järjestelyt täällä oli, paremmat kuin Venäjällä", Zuev sanoi ja vastasi seuraavasta kilpailusta kysyttäessä, että hänellä on nyt loma.

Naisten kilpailussa Noora Kanerva kävi loppuun asti tiukan taistelun Maija Oravamäen kanssa. Oravamäki kaatui stadionille tulevassa laskussa, jonka jälkeen Kanerva pujahti voittoon.

"Voitto ratkesi tuossa vähän ikävällä tavalla. En nähnyt siinä, että Maija tuli viereistä latua. Olin siinä hänen edellään ja vaihdoin latua, ja hän kaatui. Muuten oli tiukka kisa, saimme tiukkaa vuorovetoa aikaiseksi. Alusta asti lähdimme ihan hyvää vauhtia", Kanerva sanoi.

Finlandia-hiihtoon ilmoittautui tällä kertaa kaikkiaan 6335 hiihtäjää.

"Aivan asetettuun tavoitteeseen emme päässeet, mutta silti ilmoittautuneita oli enemmän kuin viime vuonna. Ensimmäistä kertaa järjestetty maratoncup hieman kärsi siitä, että maratonhiihtoja on niin paljon, etteivät kaikki parhaat kierrä läheskään kaikkia osakilpailuja – meiltä puuttuivat esimerkiksi parhaat norjalaiset. Muuten olen sitä mieltä, että kyllä järjestämme maratoncupin jatkossakin. Täytyy olla tyytyväinen, että kova pakkasjakso loppui juuri ennen viikonloppua, mikä toi hiihtäjille loistavat olosuhteet. Keskeyttäneiden määrä oli pieni ja latupohjatkin kestivät viime vuotta paremmin. Haluankin tässä vaiheessa kiittää kaikkia Finlandia-hiihdon toteutukseen osallistuneita talkoolaisia, jotka tekivät tapahtumasta jälleen onnistuneen", järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Esko Saari sanoo.

Tulokset:

Finlandia-hiihto, 2. päivä, 50 km (v):

Miehet: 1) Vjatsheslav Zuev Venäjä 2.10.41, 2) Alexander Artemyev Venäjä 2.40.41, 3) Iiro Niskanen Suomi 2.10.42, 4) Teemu Lemmettylä Suomi 2.10.46, 5) Jan Bremer Suomi 2.11.06.

Naiset: 1) Noora Kanerva Suomi 2.31.32, 2) Maija Oravamäki Suomi 2.31.43, 3) Maria Novoselova Venäjä 2.36.36.

Kaikki tulokset:
http://finlandiahiihto.fi/tulokset/tulokset-2011/50km-v/

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri