motion banneri

Lauri Mannila avasi Nuorten olympiajoukkueen mitalitilin

Kuva Vuokatin suksicrossiradasta. Kuva: Jussi Simula

Kuva Vuokatin suksicrossiradasta. Kuva: Jussi Simula

17-vuotias maastohiihtäjä Lauri Mannila avasi Suomen Nuorten olympialaisten mitalitilin lauantaina Lillehammerissa. Saloisten Reippaan urheilija saavutti pronssia poikien suksicrossissa.

Mannila oli aika-ajon viides ja otti finaalipaikan sijoituttuaan välierässään toiseksi. Finaalissa Mannila paransi lopussa sijoitustaan komeasti ja ohitti juuri ennen maalia kompuroineen ranskalaisen Camille Lauden mitalitilaan yltääkseen.

Kisojen avausmatkan mitali oli Mannilalle lähtölaukaus toivottavasti kaikkiaan upeille kisoille.

- Aika uskomattomalta tuntuu. Siellä on paras matka vielä tulossa. Aika mukava on tästä lähteä jatkamaan. Hauskalle tämä tuntuu, kun radat tehdään hyvin kuten täällä oli tehty.

Mannila opiskelee Sotkamon urheilulukiossa. Vuokatti-Rukan urheiluakatemialaisille laji on tuttu, sillä Vuokatissa on oma suksicrossirata jo toista talvea urheiluopiston tekniikkarinteessä, jossa akatemian urheilijat pääsevät harjoittelemaan.

- Vuokatin radalla harjoittelusta on varmasti ollut apua tätäkin kisaa ajatellen. Olemme muutenkin harjoittelussa tehneet suksella paljon erilaisia teknisiä harjoituksia, Mannila totesi.

Maastohiihtomaajoukkueen valmentaja Juho Halonen hymyili myös kilpaa Birkebeinerenilla paistaneen auringon kanssa.

- Mahtava päivä Laurille ja koko Suomen tiimille. Finaalia ennen jo ounastelin välierässä menon näyttäneen niin hyvälle, että mitaliin olisi hyvä mahdollisuus. Loppusuoran kirikin lähti vielä todella mallikkaasti.

Poikien suksicrossin voiton vei korealainen, mutta koko ikänsä Norjassa asunut Magnus Kim. Hopeaa otti isäntämaa Norjan Thomas Helland Larsen.

Suomalaisten hyvää panosta maastohiihdon arvoituksellisella avausmatkalla täydensivät myös finaaliin yltäneet Remi Lindholm (7.) ja tyttöjen puolella Rebecca Immonen (7.). Roosa Niemi karsiutui välierässä sijoittuen lopputuloksissa 16:nneksi.

Lauri Mannilan juhlatunnelmia ja muiden suomalaishiihtäjien kommentteja videolla:

Katso suksicrossista tarkemmin:

Mitä on suksicrossi?
Suksicrossiradalta rohkeutta suksien päälle


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri