KU Rollerski 550x90px

Jämin hiihtotunneli vetää väkeä Virosta asti

jamitunneli290911_introLumia odotellessa hiihtäjät hakevat tuntumaa hiihtoon sekä Keski-Euroopan jäätiköltä, että hiihtotunneleista ympäri Suomen. Viron hiihtomaajoukkue on valinnut Jämin leiripaikakseen.

jamitunneli290911Jämin hiihtotunneli loistokunnossa. Kuva: Hevoskuuri.fiLumia odotellessa hiihtäjät hakevat tuntumaa hiihtoon sekä Keski-Euroopan jäätiköltä, että hiihtotunneleista ympäri Suomen. Viron hiihtomaajoukkue on valinnut Jämin leiripaikakseen.

Aamulehti uutisoi toissa viikolla Jämin hiihtotunnelin huonosta kunnosta ja Hevoskuuri päätti käydä tarkastamassa tilanteen itse paikan päällä. kaikki näyttää olevan kunnossa.

- Jäähdytyslaitteissa oli muutama viikko sitten ongelmia viikonlopun ajan, mutta korjaajat saivat laitteet kuntoon ja putki vetää väkeä kiihtyvään tahtiin. Lisäksi latuun on luvassa parannusta entisestään, sillä lähipäivinä tunneliin ajetaan viime talvena kasalle tykitettyä lunta, sanoo Kimmo Vilen Jämin Kesportista.

Eräs tunnelissa harjoittelevista on nuorten moninkertainen suomenmestari Anni Keisanen Lehtimäen Jyskeestä, joka kehuu latua.

- Latu on hyvässä kunnossa. Käyn täällä parin kuukauden välein leireilemässä, yleensä pidennettyinä viikonloppuina, kertoo Keisanen.

Keisanen on varovainen tiedusteltaessa tulevan kauden tavoitteista.

- Treenit ovat sujuneet hyvin, katsotaan mitä kausi tuo tullessaan, sanoo Keisanen.

Viron maajoukkueet ovat valinneet leiripaikakseen Jämin

Viron miesten maajoukkue leireili Jämillä heinäkuussa. Tällä hetkellä puolestaan Viron nuorten maajoukkue virittää kuntoaan Jämin tunnelissa ja maastoissa.

rasmuspind290911Rasmus pind tähtää MM-hiihtoihin. Kuva: Hevoskuuri.fi

Yksii nuorten maajoukkuehiihtäjistä on Rasmus Pind, joka tähtää nuortten MM-kisoihin.

- Olemme täällä viikon leirillä ja itse asiassa tänään on jo kotiinlähdön aika. Jämi on todella hyvä treenipaikka. Maastot ovat hyvät ja tunnelikin on hyvässä kunnossa. Lisäksi Jämi on meille varsin edullinen paikka leireillä, kertoo Pind.

Nuorten MM-hiihdot hiihdetään helmikuussa turkin Erzurumissa. Sinne tähtäävät luonnollisesti myös Viron maajoukkue.

- Oma tavoitteeni on kolmenkymmenen parhaan joukkoon, sanoo Pind.

Eli eikun auton nokka kohti Jämiä. Jämikeskuksen sivuilta voit tarkistaa Kimmo Vilenin voiteluvinkit tunneliin
Jämikeskus

jamitunneli290911_2Latu kunnossa. Kuva: Hevoskuuri.fi

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri