KU Triac 40 Aero 550x90px

Juniorihiihtäjä kipusi parrasvaloihin SM-laduilla

Anne Kyllönen (vas.) ja Anita Korva palkintopallilla. Kuva: SHL

Anne Kyllönen (vas.) ja Anita Korva palkintopallilla. Kuva: SHL

Anita Korva tähyää SM-kisan parinsa Anne Kyllösen jalanjälkiin.

Juniori-ikäiset hiihtäjät pääsevät harvoin parrasvaloihin aikuisten SM-tasolla, mutta Anita Korva teki perjantaina mieleen painuvan poikkeuksen. Korva hiihti Taivalkosken SM-laduilla ennakkoluulottomasti naisten pariviestissä, vaikka kisamuoto oli hänelle uppo-outo.

Pelkän tuloslistan perusteella voisi väittää, että Korva nappasi uransa ensimmäisen aikuisten Suomen mestaruuden maajoukkuehiihtäjä Anne Kyllösen siivellä. Mitä vielä. Korva oli viestin avaajana koko ajan kärkitaistelussa, eikä hämmentynyt kokeneempien hiihtäjien seurassa.

– Hän on tosi kova kilpailija ja taistelija, Kyllönen luonnehti nuorta joukkuekaveriaan.

Korva haluaa Kyllösen jalanjälkiin kansainvälisen tason hiihtäjäksi.

– Pitää yrittää harjoitella ja tavoitella mahdollisimman korkealle. Jos vain terveys kestää, kai sitä pitää yrittää päästä hiihtelemään maailmalle, Korva muotoili.

Harjoitteluun laatua

Korva hiihtää ensimmäistä kauttaan Kainuun Hiihtoseurassa. Seuranvaihto Oulun tienoilta Kuivasjärven Aurasta Kainuuseen juontui lukio-opintojen alkamisesta Sotkamon hiihtolukiossa. Samalla aukeni mahdollisuus viestikisoihin.

– Kyllähän tämä tuntuu aivan mahdottoman hyvältä, voiton kunniaksi tv-haastatteluunkin päässyt Korva tuumasi.

Lukio toi hänelle valmentajaksi Esko Paavolan, joka on luotsannut vuosien saatossa montaa nykyhuippua, muun muassa Kerttu Niskasta.

Korvan mukaan isoin etu Vuokatissa on se, että talvi on pidempi, koska säilölumesta tehdylle ladulle pääsee aikaisin syksyllä.

– Laadullinen harjoittelun parantuminen on tullut, mutta määrällisesti harjoittelu ei ole älyttömän paljon muuttunut, Korva kertoi.

Hänen talvensa on mennyt nappiin. Hän on voittanut kolme mestaruutta ja yhden hopean 17-vuotiaiden SM-laduilta. Ikäluokkansa Pohjoismaiden mestaruuden hän nappasi Viron Otepäästä perinteisen hiihtotavan vitoselta.

– Ei ole ollut mitään vastoinkäymisiä. Se on suonut sen, että on pystynyt hiihtämään hyviä sijoituksia ja vauhteja, Korva kertasi.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit

ulvang banneri