motion banneri

Ampumahiihtäjä Alexander Os lopettaa uransa

Alexander Os lopettaa uransa. Kuva: NordicFocus

Alexander Os lopettaa uransa. Kuva: NordicFocus

42-vuotias Ole Einar Björndalen ilmoitti muutama viikko sitten, että ura jatkuu vielä ainakin Etelä-Korean olympialaisiin asti. Sen sijaan Björndalenia kuusi vuotta nuorempi Alexander Os ilmoitti tällä viikolla, että hiihtokilometrit ase selässä on täynnä.

Os mietti souti ja huopasi uran jatkamispäätöksen kanssa pitkään, mutta totesi nyt ajan olevan kypsä.

- Ampumahiihto on todella hauskaa, mutta nyt olen tullut siihen vaiheeseen elämässäni, jossa on aika mennä eteenpäin, Os kertoi Aftenposten -lehden mukaan.

Ski Classics-tapahtuman taustalle

Os ilmoitti samalla, että hänen perheensä koko tulee kasvamaan neljään henkilöön. Osilla on jo tytär. Työura alkaa Reistadløpet –maratonhiihdon järjestelyorganisaatiossa. Tapahtumasta tuli ensi kaudeksi Visma Ski Classicsin osakilpailu. Talokin on ostettu.

Os kilpaili maailmancupissa 11 kauden ajan ja parhaimmillaan hän kykeni haastamaan lajin suuria nimiä. Lopullinen murtautumien maailman huipulle jäi kuitenkin tekemättä.

Kausi 2008-2009 jäi hänen uransa parhaaksi. Vuoden 2009 MM-kisoissa Peyonchangissa Os jäi niukasti mitaleiden ulkopuolelle pikakilpailussa, mutta takaa-ajossa hän onnistui kampeamaan itsensä pronssille. Samalla kaudella hän sijoittui maailmancupissa palkintopallille kolmessa muussakin kilpailussa. Maailmancupin osakilpailuvoitto jäi puuttumaan. Viestimaailmanmestaruuden Os voitti vuoden 2011 kilpailuissa Norjan joukkueessa. Kuluneella kaudella Os putosi niukasti Norjan kivenkovasta MM-joukkueesta, joka niitti menestystä Holmenkollenilla.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri