CHXL 550x90px webbanneri

Petter Northug ei usko voittavansa Vasaloppettia

northug120811 introTulevan kauden Vasaloppetiin panostava norjalaistähti arvostaa maailman suurimman hiihtomaratonin voittoa yhtä korkealle kuin MM-kultaa.

northug120811Petter Northug tähtää Tour de Skin ohella Vasaloppetiin. Kuva: Hevoskuuri.fiTulevaa vuotta Northug pitää optimaalisena hiihtomaratoniin panostamisen kannalta, sillä ohjelmassa ei ole olympialaisia tai MM-kisoja.

-Kauden päätavoitteenani on Tour de Ski, mutta sen jälkeen Vasaloppet on tärkein kilpailu, Northug paljastaa.

Ensi maaliskuussa elämänsä ensimmäisen Vasaloppetin hiihtävä Northug panostaa hiihtomaratonien kuningaskilpailuun täysillä. Paikalla nähdään miehen henkilökohtaisen suksivoitelijan Perry Olssonin lisäksi myös numerolappu rinnassa hiihtäviä avustajia, jotka omalla toiminallaan pyrkivät viemään norjalaista voittoon.

-Hoidan oman taktiikkani itse, mutta he ovat suureksi avuksi jos missaan juoma-aseman tai katkon sauvani kisan aikana. Jos sauva menee poikki vaikkapa lähdössä niin saan uuden suoraan kanssakilpailijalta eikä minun tarvitse lykkiä kilometritolkulla yhdellä kädellä, Northug selittää Vasalöparen-lehdessä.

Varsinkin Vasaloppetin järjestelyorganisaatio on mielissään nähdessään Northugin Sälenissä eikä esimerkiksi Norjan omassa lippulaivassa Birkebeinerrennetissä.

-Vasaloppetin valinta hiihtomaratoniksi oli melkeinpä itsestäänselvyys. Sitä arvostetaan enemmän sillä parhaat ovat aina paikalla, se on pisin, sillä on pitkät perinteet, ja se on myös kilpailu, josta kaikki puhuvat jopa Norjassa, Northug luettelee.

Northug ei itse usko voittavansa kilpailua, mutta pitäisi sitä olympiakullan jälkeen suurimpana saavutuksena mitä hän hiihtäjän urallaan on saavuttanut. MM-kullan ja Vasaloppetin voiton hän arvottaa yhtä korkealle. Northug pitää pahimpina kilpakumppaneinaan norjalaisia maanmiehiään sekä ruotsalaisista muun muassa Jörgen Brinkiä, Jehrry Ahrlinia, Oskar Svärdiä ja Daniell Tynelliä. Hänen mukaansa maailmancupiin satsaavat urheilijat tulevat olemaan samaan aikaan Lahdessa.

Mikäli Team United Bakeriesin joukkueessa hiihtävä Northug sattuisi omista epäilyistään huolimatta voittamaan Vasaloppetin, ei hän ole vielä keksinyt sopivaa voittoelettä maalisuoralle.

-Voin ainoastaan sanoa sen, että siinä tapauksessa Jonas Karlssonin pitää sulkea televisio, sanoo Northug ja viittaa viime talven MM-hiihtojen viestin episodiin.

Holmenkollenilla Northug saapui viestin ankkuriosuudella maalisuoralle turvallisessa johdossa ennen Ruotsin Marcus Hellneriä. Juuri ennen maaliviivan ylitystä hän hidasteli katsellen samalla taakseen perässä hiihtävää ruotsalaista. Ruotsalainen tv-kommentaattori Karlsson ei pitänyt Northugin tempauksesta kutsuen norjalaista suorassa lähetyksessä siaksi. Tämä nostatti pienen mediamyrskyn ruotsalaisten ja norjalaisten välillä.

Vasaloppetin lisäksi Northug hiihtänee myös toisen maratonhiihdon. Hänet nähdään joko Italian Marcialongassa tai Saksan König Ludwig Laufissa. Täysin poissuljettua ei ole myöskään molempien edellä mainittujen kilpailujen hiihtäminen.

Lähde: Vasalöparen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri