CHXL 550x90px webbanneri

Hiihtäjien ja Maastohiihto ry:n välillä tällä hetkellä aselepo

KristaLahteenmaki intro131011Hiihtäjien ja Maastohiihto ry:n välinen kiista nousi puheeksi myös Krista Lähteenmäen tänään pitämässä lehdistötilaisuudessa. Kesken tilaisuuden tuli tieto, että tilanteessa ollaan päästy aselepoon ja näillä näkymin kaikki maajoukkuehiihtäjät olisivat lähdössä perjantaina Val Senalesin leirille.

KristaLahteenmaki131011Krista Lähteenmäki ei vielä aamun harjoitusta tehdessään tiennyt, että lähteekö hän huomenna Val Senalesiin vai ei. Näillä näkymin hän olisi lähdössä. Kuva: Hevoskuuri.fiHiihtäjien ja Maastohiihto ry:n välinen kiista nousi puheeksi myös Krista Lähteenmäen tänään pitämässä lehdistötilaisuudessa. Kesken tilaisuuden tuli tieto, että tilanteessa ollaan päästy aselepoon ja näillä näkymin kaikki maajoukkuehiihtäjät olisivat lähdössä perjantaina Val Senalesin leirille.

Aamun harjoitusta tehdessään Krista Lähteenmäellä ei ollut vielä tietoa, että onko hän huomenna perjantaina lähdössä Val Senalesiin vai ei. Kesken tilaisuuden tuli kuitenkin tietoa, että tavaroiden pakkaamiseen voi ryhtyä, sillä tilanteessa oltaisiin päästy aselepoon ja näillä näkymin kaikki hiihtäjät olisivat huomenna lähdössä Val Senalesin leirille.

Myöskään Kristan nimi ei ollut sopimuspaperin allekirjoittaneen neljän ihmisen joukossa. Näin Krista Lähteenmäki perusteli omaa päätöstään.

- Olen itsekin vastustanut tätä provisio-pykälää enkä ole allekirjoittanut sopimusta, vaikka kyse on pienistä summista. Nämä pienetkin summat ovat silti nuorille urheilijoille tärkeitä. Tärkeätä tässä tapauksessa on myös se, että tämä pykälä ei myöskään ole tasa-arvoinen kaikkia urheilijoita kohtaan. Ajattelen tässä asiassa myös tulevaisuutta ja jatkoa, enkä pelkästään itseäni. Tulevaisuuden nuorilla hiihtäjillä on muuten tämä sama asia jälleen edessä, Lähteenmäki perusteli omaa päätöstään.

- Ja kyllähän tässä tilanteessa on myös hiihtäjiä tavallaan painostettu, sillä sopimuspaperi lähetettiin viime perjantaina ja kerrottiin, että paperi pitää olla allekirjoitettu ennen leirille lähtöä. Ja kun tämä ei hiihtäjille sopinut ja he esittivät omaa ehdotustaan, niin tätä ei otettu vastaan eikä päästy neuvottelemaan. No nyt näyttäisi siltä, että tilanteessa ollaan päästy aselepoon ja asiasta tullaan neuvottelemaan myöhemmin kasvotusten hiihtäjien ja päättäjien välillä, Lähteenmäki jatkoi.

Jatkossa asiaa ajaa hiihtäjien toimesta Sami Jauhojärvi ja hän myös kommentoi tilannetta tarvittaessa.

- Tero Viljanen

ps! Hevoskuuri palaa Kristan kuulumisten merkeissä huomenna asiaan.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri