KU Rollerski 550x90px

Lallukka pyytänyt Contador-avustaja Douwe de Boerin avukseen

lallukka151111 introDopingepäilyn kohteena oleva hiihtäjä Juha Lallukka on pyytänyt hollantilaisen dopingekspertin Douwe de Boerin avukseen puhdistamaan itsensä kasvuhormoniepäilyistä.

lallukka151111Juha Lallukka. Kuva: Hevoskuuri.fiDopingepäilyn kohteena oleva hiihtäjä Juha Lallukka on pyytänyt hollantilaisen dopingekspertin Douwe de Boerin avukseen puhdistamaan itsensä kasvuhormoniepäilyistä.

Douwe de Boer on varsin tunnettu dopingekspertti urheilijoiden keskuudessa ja hän on ollut avustamassa myös pyöräilijää ja Tour de Francen voittajaa Alberto Contadoria tämän omassa dopingepäilyssään. Ilta-Sanomien mukaan de Boer oli ollut Helsingissä Juha Lallukan mukana, kun Lallukan B-näyte oli avattu.

Douwe de Boer on kouluttautunut biokemiasta ja farmasiasta ja hän työskenteli vuoteen 2004 saakka WADA:n virallisessa laboratoriossa Lissabonissa. Siitä lähtien hän on saanut useita toimeksiantoja huippu-urheilijoiden toimesta näiden kiistellyissä dopingtapauksissa. De Boer on toiminut aiemmin myös Kaisa Variksen asiantuntijana ja ilmeisesti myös Andrus Veerpalu oli kääntynyt hollantilaisen puoleen jäätyään kiinni kasvuhormonin käytöstä. Nyt Juha Lallukka on päätynyt samaan ratkaisuun ja pyrkii todistamaan syyttömyyttään.

Lähde: Ilta-Sanomat/VG

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri