CHXL 550x90px webbanneri

Ampumahiihtäjät Böhm, Bachmann ja Mali lopettivat uransa

Andreja Mali uransa viimeisessä kilpailussaan. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Andreja Mali uransa viimeisessä kilpailussaan. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Saksalaiset ampumahiihtäjät Daniel Böhm ja Tina Bachmann sekä slovenialainen Andreja Mali päättivät viikonvaihteessa lopettaa kilpauransa.

30-vuotiaan Böhmin kirkkaimmat saavutukset tulivat viesteistä. Hän oli mukana Sotshin olympialaisissa Saksan olympiahopeaa saavuttaneessa viestijoukkueessa, jonka lisäksi hän nappasi viestissä MM-kultaa Kontiolahdella 2015.

Böhm harjoitteli vielä viime kesän Saksan A-maajoukkueen mukana, mutta ei onnistunut saavuttamaan paikkaa maailmancup-joukkueesta. Hänen viimeiseksi kisakseen jäi viime viikonloppuna Italian Ridnaussa hiihdetyt IBU-cupin osakilpailut.

- Ampumahiihtosirkuksessa vietetyn pitkän ajan jälkeen, olen päättänyt lopettaa urani ja ottaa uudet haasteet vastaan rajavartiossa. Päätös ei ollut helppo, minulla oli todella hauskaa urheilijana, mutta tuntuu oikealta ottaa tämä askel, Böhm kommentoi lopettamispäätöstään Facebook-sivuillaan.

Bachmannilla vaikeat katsastukset

Tina Bachmann, 30, muistetaan vuoden 2011 MM-kisoista, joissa hän nappasi normaalimatkalla hopeaa sekä viestissä kultaa. Seuraavana vuonna kotikisoissaan Bachmann oli mukana Saksan MM-kultaa voittaneessa joukkueessa.

- Epäonnistuneiden katsastuskisojen jälkeen tiesin, että vain joulun ihme voisi auttaa minut pääsemään kilpailemaan IBU-cupiin. Annoin kaikkeni viime vuonna, että pääsisin takaisin aikaisemmalle tasolleni, Bachmann kirjoittaa kotisivuillaan.

- Syyskuussa kisatut Saksan rulla-ampumahiihdon mestaruuskisat olivat minulle pettymys, mutta en halunnut luovuttaa vielä syksyllä. Minulla oli kuitenkin vielä muutama viikko aikaa ennen lumille siirtymistä ja katsastuksia siellä. Valitettavasti katsastuskisat eivät menneet kuten odotin, joten päätin lopettaa urani, Bachmann kirjoittaa.

Mali lopetti kotikisoihin

Andreja Mali, 39, päätti uransa viime viikonloppuna Pokljukan maailmancupiin. Malin uran kirkkain saavutus tuli Ruhpoldingin MM-kisoista, joissa Slovenia nappasi sekaviestissä MM-hopeaa.

Henkilökohtaisella tasolla Malin paras sijoitus tuli Kontiolahden MM-kisoista 2015, kun hän oli pikakilpailun kahdeksas. Sen lisäksi hän sijoittui maastohiihdossa Salt Lake Cityn olympialaisissa vuonna 2002 sprintissä seitsemänneksi. Tulevaisuudessa Mali keskittyy valmentamiseen.

- Joka vuosi sanoin, että aion lopettaa, mutta aina löysin itseni leiriltä valmistautumassa kohti seuraavaa kautta. Tykkään harjoitella, kilpailut ovat ehkä heikkouteni. Pidän vain niin paljon tästä lajista, Mali kertoi Kansainvälisen ampumahiihtoliiton sivulla.

-Meri Maijala

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri