KU Rollerski 550x90px

Ruka läpäisi lumikontrollin

ruka161111 introFIS totesi kontrollissaan, että Rukan tämänhetkinen lumitilanne ja ensi viikon sääennuste takaavat sen, että maailmancupin osakilpailut pystytään viemään suunnitellusti läpi.

ruka161111Ruka 2010. Kuva: Felgenhauer/NordicFocusKauden suurin pohjoismaisten hiihtolajien tapahtuma Ruka Nordic Opening läpäisi keskiviikkona Kansainvälisen hiihtoliiton lumikontrollin. FISin maastohiihdon hallituksen jäsen Juha Kolu ja hyppyrimäen alakomitean jäsen Pekka Hyvärinen totesivat Rukan kontrollissa tämänhetkisen lumitilanteen ja ensiviikon sääennusteen takaavan, että Nordic Openingin juhlakisat pystytään järjestämään.

- Koskaan ei ole mennyt näin tiukalle. Sääolosuhteet ovat olleet tänä vuonna poikkeuksellisen haastavat. Nyt kun ennusteet ovat jo melko tarkat, olo on helpottunut, Nordic Openingin pääsihteeri Seppo Linjakumpu toteaa.

Tällä hetkellä Rukalla on hiihtolatua stadionalueen lumen lisäksi kilometri. Vaikka kahden ja puolen kilometrin latu riittäisi jo kisojen järjestämiseen, Nordic Openingin tavoitteena on saada sivakoitavaa viiden kilometrin verran.

- Koko aika tykitetään ja levitellään lisää. Tänään pintaan satoi luonnonluntakin. Lopullisesti lumetuksen ja kisapaikkoijen viimeistelyn on oltava valmiina viimeistään keskiviikkona, Linjakumpu kertoo.

Myös ensimmäiset joukkueet olivat tulleet stadionille keskiviikkoiltapäivänä nauttimaan hiihdon hurmasta. Suurin osa urheilijoista saapuu tunturiin kuitenkin vasta tiistaina Norjan Sjusjöenin maastohiihdon maailmancupin avauksen jälkeen.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri