KU Rollerski 550x90px

Hiihdon maailmancup käyntiin huomenna

jauhojaervi181111al025 introHiihdon maailmancup lähtee käyntiin huomenna Norjan Sjusjöenistä. Naisilla matkana on 10 ja miehillä 15 kilometriä vapaalla.

jauhojaervi181111al025Sami Jauhojärvi haastattelussa: Kuva: Laiho/NordicfocusHiihdon maailmancup lähtee käyntiin huomenna Norjan Sjusjöenistä. Naisilla matkana on 10 ja miehillä 15 kilometriä vapaalla. Naisten kilpailu hiihdetään kolmena 3,3 kilometrin lenkkinä. Miehillä puolestaan on luvassa nelhä 3,75 kilometrin lenkkiä.

Sjuesjöen sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Lillehammerin olympiastadionilta ja paikka on Norjan maajoukkueen suosima leirikohde kotimaassa.

MTV3 MAX televisioi

Maastohiihdon avausviikonloppu on nähtävissä MTV3 MAX-kanavalla. Maikkari on panostanut talviurheiluun merkittävästi HANki.kokonaisuus käsittää kaiken kaikkiaan yli 400 tuntia talvilajien maailmancup-osakilpailuja loka-maaliskuun välisenä aikana.

Arvokisojen puuttuessa kauden suurin milenkiinto kohdistuu maailmancupin kokonaiskilpailuun sekä Tour de Skihin. Maikkarin hiihtolähetyksiä selostaa Antero Metaranta, joka odottaa erityisesti Tour de Skiltä paljon.

- Huippuhiihtäjät ovat havainneet Tour de Skin merkityksen ja tapahtuman arvostus on ihan selvästi nousussa, Mertaranta kertoo.

- Suomalaisittain on mielenkiintoista nähdä, miten sprintin muutokset vaikuttavat. Henkilökohtaisesti odotan innolla myös yhteistyötä kommentaattori Toni Roposen kanssa. Hänen kaltaisensa tietopankki on loistava hiihtolähetyksiä tehtäessä, Mertaranta kiittelee.

MTV3 MAX HANKI tarjoaa talvilajien ystäville joulukuusta alkaen myös koko päivän kestäviä hiihtoputkilähetyksiä. Studio-osuuksista lähetyksissä vastaa Inka Korhonen.

Miten käy suomalaisten?

Suomalaiset lataavat enemmän odotuksia Rukalle kuin avaukseen. Selvää lienee, että avauksessa ei kuitenkaan saa olla liian kaukana mikäli mielii hakea menestystä kotiyleisön edessä tai maailmancupin kokonaiskilpailussa.

Maailmanmestari Matti Heikkinen hiihti vaisusti Oloksella, mutta lupasi, että paljon parempaa on luvassa. Heikkisen hyvän ja huonon päivän ero on iso, joten sijoittuminen kärkipäähän huomisessa kilpailussa ei olisi yllätys. Suurempi kysymysmerkki lienee kalusto. Suksimerkin vaihdon ja vähälumisen salomon181111al014Salomonit rivissä. Kuva: Laiho/Nordicfocusalkutalven takia aikaa kattavan kalusto testaamiseen ja etsimiseen on ollut turhan vähän.

Sami Jauhojärvi ilmoitti kesällä tavoitteekseen menestyksen maailmancupin kokonaispisteissä. Jauhojärvi ilmoitti kesällä myös panostavansa luisteluun ja mikäli se ei ala kulkea keskittyvänsä jatkossa vain perinteiseen. Jauhojärven kunto vaikutti Oloksella lupaavalta ja mies on itsekin kehut hyvää virettään.

Myös Ville Nousiaiselta on lupa odottaa hyvää kautta, onhan takana tavallista ehjempi harjoituskausi. Lari Lehtonen puolestaan ottaa toivon mukaan askeleita kohti maailmankärkeä.

Naisten puolella Aino-Kaisa Saarinen on ilmoittanut panostaneensa luisteluun yhdessä uuden valmentajansa Ismo Hämäläisen kanssa. Avauskilpailu antaa suuntaa sille, onko asiassa onnistuttu.

Riitta-Liisa Roponen on onnituessaan korkealla vapaalla. Heikkisen tapaan alkukauden haasteena on kaluston rakentaminen.

Krista Lähteenmäki teki viime kaudella ison kansainvälisen läpimurron. Toivottavasti kehityskulku jatkuu.

Laura Ahervo on ilmoittanut tavoitteekseen maailmancupin pisteet. Ahervo kamppialee Riikka Sarasoja-Liljan kanssa paikasta sunnuntain viestijoukkueessa. Naisten kilpailu maajoukkuepaikoista tulee olemaan tiukkaa kun viime vuonna hienosti Holmenkollenilla hiihtänyt Kerttu Niskanen odottaa omaa avaustaan Suomessa.

TV-Lähetykset:

La klo 12:25 Naisten 10 km (v)
La klo 14:10 Miesten 15 km (v)

Virittäydy tunnelmaan tunnelmaan oheisella trailerilla:

 

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri