motion banneri

Etelä-Koreassa onnistunut Ojansivu: "Varmasti elämäni paras 30 kilometrin kisa"

Antti Ojansivu onnistui Etelä-Korean yhdistelmäkilpailussa. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Antti Ojansivu onnistui Etelä-Korean yhdistelmäkilpailussa. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Ladulle pyörtynyt Susanna Saapunki kävi sairaalassa tarkistuksessa.

Antti Ojansivu hiihti 18:nneksi maastohiihdon maailmancupin 15+15-kilometrin skiathlon-kisassa Etelä-Korean Pyeongchangissa. Päivän toinen pisteille yltänyt suomalainen oli sijalle 30 pinkonut Lauri Vuorinen.

Maailmancupissa uran parhaan sijoituksen hiihtäneen Antti Ojansivun kilpailu sujui hienosti pienestä taktisesta virheestä huolimatta. Etenkin viimeisellä kierroksella löytynyt taistelutahto ilahdutti suomalaista.

- Sija oli tänään itselle aika maksimisuoritus. Pyrin hiihtämään omaa vauhtia ja nostamaan sijoja. Taktinen virhe tuli, kun joukko hajosi perinteisen osuudella, enkä kerennyt takaa mukaan. Hiihdin pitkään noin 10-20 sekuntia kärkijoukosta takana, Ojansivu kertasi kilpailua Hiihtoliiton tiedotteessa.

- Todella tyytyväinen olen hiihtoon. Varmasti elämäni paras 30 kilometrin kisa ja viimeinen kierros erityisesti ilahdutti, kun löytyi vielä taistelutahtoa. Eteenpäin on menty. Tästä on hyvä jatkaa kautta, päivän paras suomalainen kiteytti.

Lauri Vuorinen otti yhden maailmancupin pisteen oltuaan 30:s, Toni Ketelä puolestaan keskeytti.

Voiton vei Venäjän Petr Sedov, norjalaiskaksikko Daniel Stock - Mathias Rundgreen valtasi seuraavat podium-paikat. Venäjän Konstantin Glavatskikh ylitti maaliviivan Rundgreenin kanssa täysin samassa ajassa.

Kowalczyk04022017ThibautNFJustyna Kowalczyk oli ylivoimainen naisten yhdistelmäkilpailussa. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Saapunki pyörtyi ladulle

Naisten kisan ainoa suomalainen Susanna Saapunki joutui keskeyttämään kilpailun. Puolen välin tuntumassa olleessa nousussa hiihtovauhti romahti voimien ehtyessä ja hän pyörtyi.

- Susanna voi nyt hyvin, mitään yksittäistä syytä romahdukselle ei ensimmäisessä tarkastuksessa löydetty. Hän käy kuitenkin vielä lisätutkimuksissa sairaalassa, ettei mitään jää huomaamatta, kertoi Olympiakomitean Olli-Pekka Kärkkäinen, joka on joukkueen mukana Koreassa.

Sairaalakäynnillä tehtiin perusteelliset ja monipuoliset kokeet ja kuvaukset, joiden tuloksissa ei ilmennyt poikkeavuuksia.

Voiton naisten 7,5+7,5-kilometrin kisassa nappasi Puolan Justyna Kowalczyk. Yhdysvaltain Elizabeth Stephens oli kakkonen Japanin Masako Ishida kolmas.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri