KU Motion Krista 550x90px

Pentsiselle hyvä bonus

Group11252011cm061 introAnssi Pentsinen on ollut suomalaisen mieshiihdon alkukauden iloisimpia yllätyksiä, ja sama hieno vire sai jatkoa myös Rukalla perjantaina.

Group11252011cm061Anssi Pentsinen välierässä. Kuva: Manzoni/NordicFocus.Anssi Pentsinen on ollut suomalaisen mieshiihdon alkukauden iloisimpia yllätyksiä, ja sama hieno vire sai jatkoa myös Rukalla perjantaina. Jyväskyläläinen sprinttimaajoukkueen hiihtäjä voitti aika-ajon ja puolivälieränsä, oli välierässään toinen ja taisteli finaalissakin loppuun asti ollen lopulta kuudes.

- Palkintopaikasta lähdin tappelemaan täysillä finaaliin. Ei ihan loppuun asti riittänyt, vaan hyydyin tuohon loppusuoralle. En voinut siinä mitään, mutta ihan tyytyväinen olen. En ihan näin hyvää suoritusta täällä odottanut, omat tavoitteet olin asettanut välieräpaikkaan. A-finaali oli hyvä bonus, Pentsinen sanoi.

Loppusijoitus tiesi 25-vuotiaalle hiihtäjälle 12 pykälää parempaa sijoitusta kuin aiempi cupin paras oli. 18:nneksi hän hiihti viime vuonna juuri Rukalla.

- Hyvä päivä oli, loistava minun kohdalta. Hyvä kehitys on tullut viime vuoteen. Tällä kaudella olen harjoitellut hyvin ja päässyt tätä (urheilua) täysipainoisesti tekemään. Harjoitukset ovat onnistuneet. Varmasti sieltä oikeiden asioiden tekemisestä se kehitys johtuu, Pentsinen sanoi.

Hän siirtyi täksi kaudeksi sprinttimaajoukkuetta valmentavan Niclas Grönin valmennukseen.

- Ohjelmia olemme vähään muuttaneet, ja se on tuntunut toimivan hyvin. Olen tehnyt aina urani ajan paljon voimaharjoittelua, mutta nyt on muutettu sitä suunnitelmallisemmaksi, ja siihenkin on oma ohjelmansa. Selkeää kehitystä silläkin saralla on tullut, Pentsinen sanoo.

Myös päävalmentaja Magnar Dalen piti näkemästään. Dalenia miellyttää hyökkäävästi hiihtävät urheilijat, josta hän käyttää termiä "attack".

- Anssi hiihti niin tänään aika-ajossa, puolivälierässä ja välierässä. Samoin finaalissa, jossa hän oli viimeisellä 300 metrillä jo väsynyt, Dalen kehui.

-Heidi Lehikoinen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri