KU Motion Krista 550x90px

Kyllönen ja Pentsinen parhaat suomalaiset Rukan sprintissä

AnssiPentsinen intro251111manzoniAnne Kyllönen ja Anssi Pentsinen ottivat Rukalta uriensa parhaat sijoitukset, Kyllösen ollessa viides ja Pentsisen ollessa kuudes.

AnssiPentsinen251111manzoniAnssi Pentsinen oli vauhdissa Rukan ensimmäisenä päivänä. Kuva: Manzoni/NordicFocusAnne Kyllönen ja Anssi Pentsinen ottivat Rukalta uriensa parhaat sijoitukset, Kyllösen ollessa viides ja Pentsisen ollessa kuudes. Muita suomalaisia ei perinteisen tyylin sprinttien finaalissa Rukan Minitourin avauspäivänä nähty. Naisten kisan voittoon hiihti Norjan Marit Björgen ja miesten nopein oli Ruotsin Teodor Pederson.

Molemmat suomalaishiihtäjät olivat tyytyväisiä päivän suoritukseensa lähtien jo aika-ajoista, joissa Kyllönen oli 11. ja Pentsinen oli aika-ajojen nopein. Suomalaisista aika-ajoista jatkoon pääsi naisissa Mona-Lisa Malvalehto (aika-ajon 7.), Aino-Kaisa Saarinen (16.), Krista Lähteenmäki (22.), Kerttu Niskanen (26.). Miehistä aika-ajoista Pentsisen lisäksi jatkoon pääsivät Lasse Paakkonen (aika-ajon 11.), Matias Strandvall (17.) ja Sami Jauhojärvi (18.).

- Uran paras sioitus, täytyy olla tyytyväinen, vaikka samalla hampaankoloonkin vielä vähän jai. Täytyy myöntää, että ennen finaalia kyllä jännitti, mutta aivan mahtavaa hiihtää kotiyleisön edessä, yleisö olikin aivan käsittämätön, kertoi Anne Kyllönen finaalin jälkeen.

- Nousuissa en saa extravaihdetta päälle, se on sitä samaa tahtia, mitä pystyy vetämään muttei yhtään kovempaa. Hapotuksen tai hengityksen puolesta ei ota kiinni, mutta lihakset tyhjenivät sen verran tuossa, ettei niistä sitten irtoa sitä voimaa. Toisaalta tästä eteenpäin lihasten pitäisi tästä lähteä palautumaan ja saada sitä energiaa, että huomenna sitten uutta matoa koukkuun ja varsinkin perinteisen kympillä. Siellä sitten pitäisi pystyä myllyttämään kunnolla. Kaikki on mennyt nyt normaalisti eilisestä illasta eteenpäin. Nyt olen jo terve, mutta energiaa puuttuu lihaksista. Se on ainoa ongelma nyt, mutta pitää vaan tankata eikä siinä sen kummempaa, Aino-Kaisa Saarinen kertoi kisastaan.

- Sen oli tuntuista minkä oli näköistäkin. Hirveän vaikea päivä ollut tänään. Aamulla tuntui herätessä, että ei, onko tänään kisa...mutta hyvin pystyin tsemppaamaan. En tiedä, miksi tuntui niin väsyneeltä. On tullut paljon matkustamista ja olen harjoitellutkin täällä paljon. Harmittaa, etten päässyt jatkoon, mutta jos olen kerran aikaisemmin päässyt sprintissä jatkoon (puolivälierästä), niin en voi olla hirveän pettynyt. Paremmat matkat on nyt edessä, uskon, että on hyviä kisoja tulossa, totesi Krista Lähteenmäki kisan jälkeen.

- Oli kyllä hyvä päivä tänään, omalta osalta oikeastaan loistava. Finaalissa lähdin taistelemaan palkintopallisijasta, alussa pääsinkin johtoon ja sain hiihtää omaa hiihtoa. Ihan loppuun asti en pystynyt tappelemaan ja loppusuoralla hyydyin vähän. Pääsy finaaliin oli kuitenkin hyvä bonus tälle päivälle, kertoi Anssi Pentsinen tyytyväisenä finaalin jälkeen.

Teodor Peterson uran ensimmäiseen maailmancup-voittoon

Ruotsin Teodor Peterson otti uransa ensimmäisen maailmancup-voittonsa Rukan minitourin avanneessa perinteisen sprintissä. Sen sijaan naisten voittajalla Marit Björgenille on voittoja kertynyt muutama enemmän, sillä viime viikon Sjusjöenin voitollaan hän nousi eniten maailmancup-voittoja keränneeksi hiihtäjäksi 47 voitollaan.

Viralliseksi voitoksi Petersonin tämän päivän sprinttivoittoa ei voi laskea, sillä vain Rukan minitourin voittaja saa itselleen maailmancup-voiton nimiinsä. Mutta se tuskin Petersonia haittaa, sillä ruotsalainen ei ennen tätä päivää ollut koskaan päässyt edes palkintopallille maailmancupin kilpailussa.

Suomen Anssi Pentsinen taisteli hyvin finaalissa, mutta joutui lopussa taipumaan ja näin voiton vei Peterson ennen Venäjän Vancouverin olympiavoittajaa Nikita Kriukovia. Petter Northugin ja Ola Vigen Hattestadin karsiutuessa yllättäen jo puolivälierävaiheessa, norjalaisten sprinttimainetta piti yllä Öystein Pettersen sijoittuen kolmanneksi.

Naisten kilpailu oli jälleen Marit Björgenin juhlaa ja yhtä selvä kakkonen oli Ruotsin Charlotte Kalla. Aika-ajon nopein Vibeke Skofterud oli kolmas.

Seuraavassa vielä kärkihiihtäjien mietteitä sekä miesten että naisten osalta.

Teodor Peterson SWE: Olin onnekas tänään. Kaksi hyvää kilpailua tekivät minusta nopean lopussa. Huomenna yritän parhaani, mutta minulla ei ole samanlaisia odotuksia kuin tälle päivälle.

Nikita Kriukov RUS: Olen tosi iloinen, sillä kilpailu oli todella hyvä. Nyt olen Rukan Triplen Tourin johdossa ja se on tietysti mukavaa. Tulen yrittämään myös Tour de Skillä, mutta keskityn kuitenkin sprintteihin

Öystein Pettersen NOR: Todella mainio kisa minulla. Viime kaudelle minulla oli todella suuret odotukset, mutta tänä vuonna yritän ottaa hiukan rennommin. Huomenna hiihdän ensimmäisen normaalimatkan kilpailun moneen vuoteen. Olen kuullut, että täällä on tosi helpot ladut, joten siitä tulee tosi hauskaa, nauraa Pettersern.

Marit Björgen, NOR: Olen tyytyväinen päivän kilpailuun. En tiennyt spinttikuntoani, mutta se näyttää olevan hyvä. Huomenna haluan hiihtää jälleen kovaa ja päästä palkintopallille.

Charlotte Kalla, SWE: En odottanut näin hyvää kisaa, kun heräsin aamulla. Minä, Marit ja Vibeke vaikutamme olevan tosi hyvässä kunnossa tällä hetkellä.

Vibeke Skofterud, NOR: Olen vahvempi kuin koskaan ja minulla on parempi kontrolli hiihtooni tänä vuonna.

Miesten finaali

1. Teodor Peterson SWE
2. Nikita Kriukov RUS
3. Öystein Pettersen NOR
4. Eirik Brandsdal NOR
5. Len Valjas CAN
6. Anssi Pentsinen FIN

Naisten finaali

1. Marit Björgen NOR
2. Charlotte Kalla SWE
3. Vibeke Skofterud NOR
4. Kikkan Randall USA
5. Anne Kyllönen FIN
6. Natalia Matvejeva RUS

>>Tulokset kokonaisuudessaan

- Maastohiihdon tiedotus - FIS Cross Country

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri