KU Motion Krista 550x90px

Sarasoja-Lilja saanut toivomaansa kehitystä

Sarasoja251111mf186 introRiikka Sarasoja-Lilja sisuuntui perjantaisesta sprinttihiihdostaan (49:s) ja hiihti seitsemänneksi mini-tourin toisessa osakilpailussa vapaan vitosella.

Sarasoja251111mfRiikka Sarasoja sprintissä. Kuva: Manzoni/NordicFocusRiikka Sarasoja-Lilja sisuuntui perjantaisesta sprinttihiihdostaan (49:s) ja hiihti seitsemänneksi mini-tourin toisessa osakilpailussa vapaan vitosella. Sarasoja oli ehkä hieman yllättäen päivän paras suomalainen, vaikka hänen alkukausi onkin alkanut vahvasti.

- Tämänpäiväinen oli pieni yllätys. Olen treenannut kovasti ja enemmän kuin koskaan. Monta vuotta olen odottanut, että hiihto menee eteenpäin, Sarasoja sanoi.

Heikki Pusan valmennettavalle harjoittelua on tullut tuntimääräisesti aiempaa enemmän, mutta myös voimaharjoittelu on mennyt uusiksi.

- Olen heinäkuuta lukuun ottamatta tehnyt voimaharjoitukset valvovan silmän alla. Vapailla painoilla en ole tehnyt, vaan olen tehnyt toiminnallista voimaharjoittelua kuten kahvakuulalla, Sarasoja kertoo.

Sunnuntaina hiihdetään kymppi perinteisellä. Tourin päätökseen 15:ntenä oleva Sarasoja-Lilja lähtee maltillisesti, toiveissa on parantaa sijoituksia. Alkukausi on jättänyt hyvän mielen tulevia kisojakin ajatellen.

- Henkisesti on helpompi lähteä jatkamaan kautta. Toisaalta ei saa jäädä kiinni yksittäisiin kisoihin, vaan täytyy koko ajan pyrkiä kehittymään.

-Heidi Lehikoinen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri