KU Motion Krista 550x90px

Naisten kilpailussa norjalaisjuhlat

Group271111 introMarit Björgen teki Rukalla historiaa ottamalla uransa 48. maailmancupin osakilpailuvoiton.


Group271111Norjalaiset juhlivat naisten kolmoisvoittoa Rukalla. Kuva: Manzoni/NordicFocus.Marit Björgen teki Rukalla historiaa ottamalla uransa 48. maailmancupin osakilpailuvoiton. Björgen dominoi takaa-ajona käytyä viimeistä osakilpailua ja voitti minitourin voiton selvällä 33  sekunnin erolla ennen Threse Johaugia ja Vibeke Skofterudia.

Sunnuntain nopein oli Therese Johaug, joka otti kauden ensimmäisen palkintopallisijansa.

Marit Björgen oli kilpailun jälkeen luonnollisesti tyytyväinen.

- Olen erittäin tyytyväinen päivän kilpailuun ja on hienoa, että Norjan tuli kolmoisvoitto, iloitsi Börjen.

Björgenillä oli myös päivän liukkaimmat sukset, kun alamäkiosuuksien ajat lasketaan yhteen. Seuraavaksi Björgenin ohjelmassa on maltillista harjoittelua.

- Aion harjoitella jonkin verran, mutta vähemmän kuin kesällä, jolloin harjoittelin noin 90 tuntia kuukaudessa, mikä on aika hyvin naisille, paljasti Björgen.

Kilpailun kakkonen Therese Johaug oli Björgenin tapaan tyttyväinen viikonloppuunsa.

- Olen tehnyt töitä tekniikkani eteen ja tänään se toimi hyvin. Olen todella tyytyväinen kilpailuuni. Olin viime viikonloppuna hermostunut ja stressaantunut, mutta nyt tuntui hyvältä, kommentoi Johaug.

Tasoaan selvästi nostanut Vibeke Skofterud on alkukauden perusteella nostanut tasoaan aiemmasta.

- Avain menestyykseni on kova työ. Tänään tavoitteeni oli kakkossija. Yritin parhaani, mutta en ollut tarpeeksi hyvä, kertoi Skofterud.

Saarinen paras suomalainen

Suomalaisista parhaiten Minitourin selvittivät naisista Aino-Kaisa Saarinen ollen lopputuloksissa seitsemäs. Saarinen paransi menoaan Minitourin loppua kohden ollen päivän kisan neljänneksi nopein.

- Tänään hiihtäminen tuntui kilpahiihdolle. Hengästytti ja hapotutti eli tuntui sellaiselle miltä sen kuuluukin tuntua", kertoi Aino-Kaisa Saarinen.

Hänellä on ollut koko viikonlopun vaikeuksia ruokailemisen kanssa, loppuviikosta häirinneen vatsataudin seurauksena. Syömisen Saarinen on tehnyt pakosti.

- Tein nyt päätöksen että nyt kisan jälkeen en syö mitään ennen kuin ruokahalu palaa, totesi Saarinen.

Krista Lähteenmäki sijoittui yhdenneksitoista Rukan päätöskilpailussa. Hän oli tyytyväinen suksiensa luistoon sekä suoritukseensa.

- Tänään tuntui siltä että yläkroppa jaksoi hiihtää mutta jaloissa rupesi painamaan. Tyytyväinen olen kuitenkin suoritukseeni", kertasi Lähteenmäki.

Riitta-Liisa Roponen viihtyi Rukan maastoissa ja oli mielissään saadessaan hiihtää kotiyleisönsä edessä. Hän sijoittui päätöskisassa sijalle kaksikymmentä.

- Oli aivan mahtavaa hiihtää. Sain hyvän hiihdon tänään hiihdettyä tämän hienon yleisön edessä, totesi oululainen.

Hiihto ei kuitenkaan hänen mielestään sujunut aivan ongelmitta vaan vaikeuksia oli saada rentoutta hiihtoonsa.

- En meinannut oikein löytää sellaista kunnollista ja rentoa perinteistä hiihtoa tänään, kertoi Roponen.

Kolmenkympin joukkoon suomalaisista pääsivät vielä Laura Ahervo, Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen ja Riikka Sarasoja-Lilja.

Marit Björgen johtaa maailmancupin kokonaiskilpailua. Björgenillä on koossa jo 446 pistettä. Therese Johaug on toisena 316 pisteellä.

-Suomen Maastohiihto ry - FIS

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri