CHXL 550x90px webbanneri

Suomi saavutti naisten viestissä MM-pronssia

Krista Pärmäkoski toi Suomen viestin maaliin kolmantena. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski toi Suomen viestin maaliin kolmantena. Kuva: Modica/NordicFocus

Maailmanmestaruuden vei ylivoimainen Norja joukkueella Majken Caspersen Falla, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen ja Marit Björgen.

Suomi ja Ruotsi kamppailivat tasaväkisesti hopeasta. Ratkaisu tapahtui vasta stadionilla, jossa Nilsson oli vahvempi Suomen ankkuri Krista Pärmäkoskea.

Perinteiseltä kärjessä Suomi

Ensimmäisellä osuudella vauhtia piti Justina Kowalczyk. Suomi, Ruotsi ja Norja pysyivät ainoina mukana vauhdissa. Osuuden viimeisessä nousussa Norjan Majken Casperden Falla pystyi vielä iskemään irti ja jätti muut vaihtoon mennessä seitsemän sekunnin päähän.

Kerttu Niskanen pääsi ajamaan Heidi Wengiä takaa Charlotte Kallan peesissä. Jo ensimmäisen nousun jälkeen kolmikko oli yhdessä. Niskasen meno oli pirteää ja osuuden toisen puolikkaan alkaessa hän otti vetovuoron. Kalla oli vaikeuksissa ja viimeisessä nousussa vain Weng pysyi Niskasen kannassa.

Kahden perinteisen osuuden jälkeen hiihtotapa vaihtui vapaaksi ja kärjessä tahtia piti Suomi.

Monosella heikko luisto suksissa

Laura Mononen ja Astrid Uhrenholdt Jacobsen pääsivät kolmannelle osuudelle 13 sekunnin etumatkalla Ruotsin vasta 19-vuotiaaseen Ebba Anderssoniin. Jo ensimmäisessä nousussa ero kasvoi entisestään.

Osuuden puolivälissä Intiaanikukkulan nousussa Mononen ei enää pystynyt vastaamaan Jacobsenin vauhtiin. Matkan edetessä Norjan etumatka kasvoi. Takana Andersson jaksoi pitää hyvää rytmiä yllä ja saavutti Monosta. Viimeisessä laskussa näkyi karusti, miten heikko luisto Monosen suksissa tänään oli. Andersson laski kaukaa takaa kantaan ja niin Suomi ja Ruotsi vaihtoivat yhdessä.

Suomi ja Ruotsi jakoivat himmeämmät mitalit

Ruotsi asetti viimeiselle osuudelle ankkuriksi Stina Nilssonin, joka pisti Krista Pärmäkosken vauhdinpitäjäksi. Heidän välillään eroa ei tehty suksen luistolla.

Kahtena kierroksena hiihdetyn osuuden toiselle puolikkaalle lähtiessä Suomi ja Ruotsi olivat edelleen yhdessä. Pärmäkoski yritti iskua viimeisessä nousussa, mutta tähän asti vaisut kisat hiihtänyt Nilsson oli iskussa ja pystyi vastaamaan. Loppusuoralla Nilssonin sprintteriominaisuudet olivat tänään liikaa Pärmäkoskelle ja Suomen joukkue palkitaan illalla torilla pronssimitalilla.

- Outi Hytönen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri