motion banneri

Tomas Northug lopettaa uransa

Northugin veljekset Tomas (oik.) ja Petter Falunin MM-kilpailuissa. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Northugin veljekset Tomas (oik.) ja Petter Falunin MM-kilpailuissa. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Tomas Northug on vahvistanut lopettavansa hiihtouransa. 27-vuotias norjalainen on Petter Northugin pikkuveli.

- Olen miettinyt päätöstä muutaman kuukauden. Hiihtourani päättyy nyt. Se on surullista, koska tämä on ollut koko elämäni, Tomas Northug kommentoi Aftenpostenille.

Vuonna 2010 Tomas Northug voitti nuorten maailmanmestaruuden sprintissä sekä viestissä. Aikuisten tasolla hänen vahvin kautensa oli kausi 2014/2015, jolloin hän voitti ainoan maailmancupin osakilpailunsa Viron Otepäässä. Sen lisäksi hän hiihti Falunin MM-kisojen sprinttifinaalissa, jossa uhrasi itsensä auttaakseen isoveljeään Petteriä, joka voitti lopulta maailmanmestaruuden. Tomas oli kilpailun kuudes.

Kauden 2015/2016 sairastelujen jälkeen Tomas Northug menetti paikkansa Norjan maajoukkueessa. Seuraavan harjoituskauden hän vietti Petter Northugin tiimissä, mutta kilpailukausi jäi heikoksi sairastelujen takia. Tomaksen viimeiseksi maailmancupin startiksi jäi Drammenin sprintti maaliskuussa 2015.

Petter Northug kommentoi NRK:lle menettäneensä tärkeimmän harjoituskaverinsa.

- Tämä on surullista. Tomas oli tärkeä harjoituskumppani minulle ja hänen ottaminen tiimiini oli hyväksi minulle. Se tekee tästä vielä hieman vaikeampaa, kun pitäisi löytää korvaaja hänelle.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri