KU Rollerski 550x90px

Roponen Scandinavia Cupiin Roglan sijaan

Roponen12102011 introRoposten perheessä uskotaan paranevaan vauhtiin odotettua vaisummasta kauden avauksesta huolimatta, sillä kesän ja syksyn harjoittelu on sujunut suunnitelmien mukaan.

Roponen12102011Riitta-Liisa Roponen Davosissa. Kuva: Manzoni/NordicFocusRiitta-Liisa Roposen odotuksia heikompi hiihto hänen bravuurimatkallaan 15 kilometrin vapaan kilpailussa Davosin maailmancupissa (sijoitus 25.) on herättänyt kysymyksiä. Valmentaja ja aviomies Toni Roponen kertoi MTV3:n tiedotustilaisuuden yhteydessä Hevoskuurille, että selvää syytä alavireeseen ei ole löytynyt. Riitta-Liisa palasi kotiin sunnuntaina pitkän lenkin Davosissa tehtyään, muun joukkueen jäädessä Davosiin leireilemään.

- Riitta-Liisan harjoittelu on sujunut läpi kesän ja syksyn hyvin ja suunnitelmien mukaan. Mitään selvää selitystä odotettua heikommalle vauhdille ei ole löytynyt. Uskon, että Ritun tilanne on paljon parempi, mitä tulokset ovat toistaiseksi osoittaneet, sanoo Roponen.

Tulevan viikonlopun Roglan maailmancup-osakilpailut Roponen jättää väliin, mutta hakee startteja alleen kotimaassa.

- Ritu hiihtää tulevana viikonloppuna Vuokatin Scandinavia Cupissa sekä lauantaina, että sunnuntaina. Mitään sen suurempia muutoksia harjoitteluun ei tehdä, kertoo Roponen.

Kotimaassa haetaan ennen kaikkea positiivisia fiiliksiä.

- Riitta-Liisan aerobinen puoli on kunnossa ja fiiliksetkin ovat hyvät. Tuloksellisesti alakanttiin menneiden kilpailujen jälkeen on tärkeää siirtää ajatukset muualle ja parhaiten se onnistuu kotioloissa, kun Idan kanssa riittää touhuttavaa ja itsekin olen Suomessa. Maajoukkueympyröissä voi olla henkisesti raskas tilanne olla mukana, jos itsellä ei kulje toivotulla tavalla, valottaa Roponen.

Tulevan viikonlopun jälkeen Tour de Skin avaukseen on vain reilut pari viikkoa, miten tuo aika käytetään?

- Katsomme tilanteen Vuokatin kilpailuiden jälkeen. Tähän mennessä kaikki on mennyt harjoituksellisesti hyvin ja uskon, että jossain vaiheessa rupeaa kulkemaan. Tourilla Riitta-Liisan tavoitteet ovat edelleen kymmenen joukossa, vastaa Roponen.

Norjalaisten alkukauden menestys on ollut huikeaa ja menestystä on tullut laajalla rintamalla. On selvää, että myös suksi ja voidepuolella on onnistuttu. Roposelta on myös pakko kysyä onko norjalaisilla mahdollisesti jokin ässä hihassa tällä puolella?

- Toki sekin on mahdollista. Esimerkiksi Martin Johnsrud Sundby ja Petter Northug olivat huomattavan nopeita Davosin lauantaisessa kilpailussa alamäkiosuuksilla. Vastaavasti ylämäissä esimerkiksi Heikkinen ja Bauer pystyivät vastaamaan hyvin vauhtiin. Toki toiveissa on, että norjalaisten ylivoima selittyisi yksinomaan voidepuolen asioilla, naurahtaa Roponen.

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri