KU Rollerski 550x90px

Falla ja Cologna sprintin voittoihin Roglassa

MaikenCaspersenFalla intro181211 hemmersbachMaastohiihdon Maailmancup jatkui tänään naisten ja miesten vapaan hiihtotavan sprinttikilpailuilla. Suomalaisia ei tänään nähty finaaleissa.

 

MaikenCaspersenFalla181211 hemmersbachMaiken Caspersen Falla otti uransa ensimmäisen maailmancup voittonsa Roglassa. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusMaastohiihdon Maailmancup jatkui tänään naisten ja miesten vapaan hiihtotavan sprinttikilpailuilla. Suomalaisia ei tänään nähty finaaleissa. Naisten sprintin vei Norjan Maiken Caspersen Falla, toiseksi hiihti Kanadan Chandra Crawford ja kolmanneksi Ruotsin Ida Ingemarsdotter. Miesten sprintissä voittoon hiihti Sveitsin Dario Cologna. Toinen sija meni Venäjän Nikolay Moriloville ja kolmas sija Norjan Anders Glöersenille.

Neljä suomalaisnaista jatkoon aika-ajoista

Suomalaisnaisista 30 parhaan joukkoon aika-ajosta selviytyi neljä suomalaista: Mona-Liisa Malvalehto, aika-ajojen 4:s, Riikka Sarasoja-Lilja 5:s, Krista Lähteenmäki 15:s ja Aino-Kaisa Saarinen 16:s. Kerttu Niskanen jäi 41:nneksi, Anne Kyllönen puolestaan 42:nneksi ja näin he karsiutuivat jatkosta. Aika-ajojen nopein oli Ruotsin Ida Ingermarsdotter, Slovenian Vesna Fabjan oli toinen ja Sveitsin Laurien Van Der Graaff kolmas.

Aino-Kaisa Saarinen selvitti ainoana tiensä jatkoon välieriin, muiden tiet katkesivat jo puolivälierissä. Lähimpänä jatkopaikkaa oli Saarisen kanssa samassa erässä erän kolmanneksi hiihtänyt Riikka Sarasoja-Lilja, joka jäi kuitenkin harmittavasti muutaman kymmenyksen jatkopaikasta välieriin. Saarinen oli lopulta oman välieränsä kuudes ja näin finaalissa ei suomalaisia tänään nähty. Lopputuloksissa paras suomalainen tänään oli Saarinen (12:s). Maailmancup-pisteille pääsivät Saarisen lisäksi myös Sarasoja-Lilja (13:s), Lähteenmäki (19:s) ja Malvalehto (21:s).

Finaalissa nähtiin, kuten usein myös dramatiikkaa, kun ennakkosuosikki USA:n Kikkan Randall kaatui ja katkaisi sauvansa  jääden myös finaalin viimeiseksi. Venäjän Natalia Korosteleva johti alussa ja pääsi jopa nykäisemään pienen eronkin, mutta tämä johto ei loppuun asti riittänyt. Loppusuoralle pääsi ensimmäisenä Norjan Maiken Caspersen Falla eikä päästänyt muita ohitseen, Fallalle samalla hänen uransa ensimmäinen henkilökohtaisen kisan maailmancup-voitto. Toiseksi sijoittui Kanadan Chandra Crawford ja kolmanneksi Ruotsin Ida Ingemarsdotter.

Aino-Kaisa Saarinen:

- Nyt pääsin niitä toivottuja eriä hiihtämään, vaikka finaaliin en päässytkään. Hiihto oli jo taas parempaa: puolivälierä oli hyvää, tasapainoista hiihtoa. Välierä meni vähän sähellykseksi, mutta taas tuntuu, että eteenpäin on menty. Kunto ja fiilis ovat nyt nosteessa. Tämä oli positiivinen viikonloppu, kuten viime viikolla se 15 kilometriäkin. Kelkka on nyt oikeaan suuntaan, hyvillä mielin voi lähteä joulutauolle virittelemään kuntoa Tour de Ski:tä kohti.

Krista Lähteenmäki:

- Ihan hyvin siihen nähden, että aikaiset herätykset eivät minulle sovi. Puolivälierässä alkoi jo väsyttää, mutta jotenkin sain tsempattua. Joulutauolla en tiedä, missä harjoittelen, toivottavasti ei tarvitse putkessa hiihtää, mutta Jämin hiihtoputki on ainakin vaihtoehto jos ei lunta muuten ole.

Suomalaisista kaksi jatkoon miesten aika-ajoista

Miesten sprintissä kuudesta suomalaismiehestä vain kaksi selvisi jatkoon aika-ajosta, jossa nopeinta vauhtia pitivät Venäläiset Nikolai Morilov ja Alexey Petukhov. Aika-ajojen kolmanneksi nopeinta vauhtia piti Sveitsin Dario Cologna. Anssi Pentsinen oli aika-ajojen 14:s, Martti Jylhä 15:s., Matias Strandvall 45:s, Matti Heikkinen 59:s, Ville Nousiainen 60:s ja Sami Jauhojärvi 65:s, joten Pentsinen ja Jylhä miehistä ainoina jatkoon. Pentsisen ja Jylhän tiet katkesivat puolivälieriin, molempien ollessa eriensä viidensiä, joten miehiäkään ei päivän kilpailujen finaaleissa nähty. Lopputuloksissa Pentsinen 23:s ja Jylhä 24:s.

Miesten finaaleissa nähtiin Petter Northugin poissaolosta huolimatta peräti neljä norjalaista. Norjalaisista tällä kertaa ei kuitenkaan ollut vastusta kisan voittajalle, Sveitsin Dario Colognalle, joka antoikin Tour de Ski:tä ajatellen vahvan näytön kunnostaan. Finaalissa toiseksi hiihti Venäjän Nikolay Morilov ja kolmanneksi norjalaisista päivän paras, Anders Glöersen.

Anssi Pentsinen:

- Eiliseen nähden ihan ok päivä. Aika-ajot meni hyvin, puolivälierässä tuli vähän hyytymistä vaikka pääsin hyvissä asemissa loppusuoralle. Erässä pidettiin kyllä hyvin vauhtia, meidän erästämme pääsivät ainoat "lucky loserit" myös jatkoon. Hyvillä mielin pitkältä reissulta palautumaan kotiin ja joulun viettoon, katsotaan rauhassa missä seuraavan kerran sitten kilpaillaan.

SPRINTIT, ROGLA, SLOVENIA
Lopputulokset:
Naiset (v)

1. Maiken Caspersen Falla NOR
2. Chandra Crawford CAN
3. Ida Ingemarsdotter SWE
4. Ingvild Flugstad Östberg NOR
5. Natalia Korosteleva RUS
6. Kikkan Randall USA
-------------------------------------
12. Aino-Kaisa Saarinen
13. Riikka Sarasoja-Lilja
19. Krista Lähteenmäki
21. Mona-Liisa Malvalehto
41. Kerttu Niskanen
42. Anne Kyllönen

Miehet (v)
1. Dario Cologna SUI
2. Nikolay Morilov RUS
3. Anders Glöersen NOR
4. Paal Golberg NOR
5. Ola Vigen Hattestad NOR
6. Eirik Bransdal RUS
-------------------------------------
23. Anssi Pentsinen
24. Martti Jylhä
45. Matias Strandvall
59. Matti Heikkinen
60. Ville Nousiainen
65. Sami Jauhojärvi

Tuloksia: www.fis-ski.com

Maailmancup jatkuu 29.12.2011 – 08.01.2012 Tour de Ski:llä, jossa luvassa 11 päivässä 9 osakilpailua – kahdessa eri maassa, viidellä eri paikkakunnalla.

Tour de Ski ohjelma:

29.-30.12.2011 Oberhof, 31.12.2011 – 01.01.2012 Oberstdorf, 03.-04.01.2012 Toblach, 05.01.2012 Cortina d´Ampezzo, 07.-08.01.2012 Val di Fiemme

- Maastohiihdon tiedotus


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri