KU Rollerski 550x90px

Hiihtäjä Ari Luusua vaihtaa seuraa

Kuva: Ski Team Mäenpää

Kuva: Ski Team Mäenpää

Christoffer Lindvall toinen vahvistus, Niko Koskela hiihtää Visma Ski Classicsia tallin väreissä.

Suomen maastohiihdon sprinttimaajoukkueeseen kuuluva Ari Luusua vaihtaa seuraa. Viime talvena Ounasvaaran Hiihtoseuraa edustanut Luusua siirtyy Ski Team Mäenpään riveihin.

- Ounasvaaran koen kasvattajaseurakseni ja seura onkin ollut yksi merkittävin resurssien luoja urallani. Seura on tukenut ja antanut monen vuoden ajan hyvin paljon, suuret kiitokset siitä, Luusua kertoi.

Luusua edusti jo viime kaudella Ski Team Mäenpäätä maratonhiihtojen Visma Ski Classics -sarjassa.

- Siirtyminen kokonaan Ski Team Mäenpäähän tuntuu luonnolliselta askeleelta eteenpäin ja on juuri minun näköinen hyppy uuteen. Tulevan talven henkilökohtainen tavoite on olympialaisissa, mutta tällä siirrolla luodaan jo tulevaa. Otan mielelläni haasteen vastaan ja yritän auttaa seuraa seuraavalle tasolle, Luusua arvioi.

Ski Team Mäenpään joukkueenjohtaja Kim Mäenpää on luonnollisesti tyytyväinen uuteen vahvistukseen.

- Pääsimme nopeasti sopimukseen, joka miellytti molempia osapuolia. Ari tuo monipuolisuudellaan meille näkyvyyttä ja laajuutta kilpailuihin, koska pystyy hiihtämään niin sprinttejä, normaalimatkoja kuin pitkiä matkojakin. Hänestä tulee myös kannustava hiihtäjä muille koko joukkueessa, Mäenpää totesi.

LuusuaAriMaenpaaSkiClassicsTeam Mäenpää on Luusualle tuttu talli viime talven Visma Ski Classics -sarjasta. Kuva: Ski Team Mäenpää

Lindvall Minkenistä Mäenpäähän – Koskela edustaa tallia Ski Classicsissa

IF Minkeniä edustanut Christoffer Lindvall on toinen seuraan liittyvä vahvistus. Hän on nuori ja lahjakas hiihtäjä joilla on suuria mahdollisuuksia olla muutaman vuoden päästä Visma Ski Classicsin kärkitaistelussa. Tästä osoituksena kolmas sija viime kevään Nordenskjöldloppetissa.

Tänä vuonna seuran pitkänmatkan joukkue kulkee Team Mäenpään nimellä. Joukkueen tavoite on tulevana kautena olla kymmenen parhaan joukossa Visma Ski Classics - kokonaiscupissa. Tallin osakkeet paranevat huomattavasti, kun viime vuotisen tiimin lisäksi maratonmatkoja tallissa hiihtää myös Niko Koskela. Koskela oli paras suomalainen Ylläs-Levi -hiihtomaratonilla, joka oli myös kauden 2016/2017 Visma Ski Classicsin päätösosakilpailu.

LindvallChristofferLivignoMaenpaaChristoffer Lindvall viime vuonna Livignossa. Kuva: Ski Team Mäenpää

Team Mäenpäätä Visma Ski Classicsissa kaudella 2017-2018 edustavat Ari Luusua, Christoffer Lindvall, Niko Koskela, Hans Mäenpää, Viktor Mäenpää, Hannes Mäenpää ja joukkueen ainoa naishiihtäjä Terhi Pollari.

Team Mäenpään ohjelmassa ovat seuraavat Visma Ski Classics -osakilpailut

1. 26.11 Prologi Pontresina 11 km
2. 2.12 Sgambeda, Livigno 35 km
3. 13.1 Kaiser Maximillian 65 km
4. 28.1 Marcialonga 70 km
5. 3.2 Toblach 50 km
6. 4.3 Vasaloppet 90 km
7. 25.3 Nordensköldloppet 220 km
8. 14.4 Ylläs-Levi 67 km

Ski Team Mäenpään Facebook -sivut

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri