swix asut banneri

Ruotsalaiset rakentavat olympialaisten sprinttiladun maajoukkueleirilleen

Stina Nilsson (edessä) ja Ida Ingemarsdotter. Kuva: NordicFocus

Stina Nilsson (edessä) ja Ida Ingemarsdotter. Kuva: NordicFocus

Ruotsin hiihtomaajoukkue vie valmistautumisen talviolympialaisiin pitkälle, sillä Idren hiihtokeskukseen rakennetaan keinolumelle sprinttirata, joka muistuttaa mahdollisimman paljon Pyeongchangin olympialaisten sprinttilatua.

Ruotsin hiihtoliiton tiedotteen mukaan ruotsalaiset aloittavat Idren maajoukkueleirin tämän viikon lopulla ja järjestävät perinteisen hiihtotavan sprinttikilpailun maajoukkueen urheilijoiden kesken.

- Kaikkein tärkeintä on, että saamme ladulle kaksi jyrkkää nousua, jossa edetään vuorohiihtoa, kuten olympialadulla, kertoo miesten valmentaja Lars Selin.

Sprinttikilpailu järjestetään ensi viikon maanantaina prologeineen ja erähiihtoineen. Tarkoituksena on saada aikaan olympialaisia mahdollisimman paljon muistuttavat olosuhteet. Idren leirillä on tarkoitus myös päästä hiihtämään kaksi kertaa päivässä.

Tällä hetkellä kuusi maajoukkuehiihtäjää on vielä Val Senalesin jäätiköllä 2700 metrin korkeudessa hakemassa tuntumaa lumeen. Naisten maajoukkueen valmentaja Ole Morten Iversen pitää korkean ilmanalan antamaa vaikutusta sivuseikkana.

- Val Senalesin leiri on pikemminkin ympäristönvaihdos, joka antaa lisää potkua harjoitteluun. Hiihtoharjoittelun mahdollisuudet riippuvat suuresti sääolosuhteista ja toivon mukaan sää on hyvä koko leirin ajan, Iversen toteaa.

Ruotsin koko maajoukkue kokoontuu Idreen perjantaina. Paikalla on myös muu maajoukkueen henkilöstö lihashuoltajineen ja huoltomiehineen valmistautumassa olympiatalveen.

Ruotsalaisten kilpailukausi alkaa Jällivaarasta 17. marraskuuta.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri