motion banneri

Mari Laukkanen saa seuraansa kaksi lisävahvistusta - joukkue mukana Vuokatin Suomen Cupissa

Laura Toivanen hiihtää tulevana talvena Enon Kisa-Poikien riveissä. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Laura Toivanen hiihtää tulevana talvena Enon Kisa-Poikien riveissä. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Enon Kisa-Pojat vahvistuu tulevalle kaudelle kahden hiihtäjän voimin. Mari Laukkanen saa seurakseen maajoukkueampumahiihtäjä Laura Toivasen sekä viime kevään ampumahiihdon Suomen mestarin Jessika Roligin. Toivanen vaihtaa Enon Kisa-Poikiin sekä maasto- että ampumahiihdossa. Rolig jatkaa ampumahiihdossa edelleen Ahveniston Ampumahiihtäjien väreissä, mutta edustaa jatkossa maastohiihdon puolella Enon Kisa-Poikia.

29-vuotias Toivanen kuului viime talvena Suomen vakiokalustoon ampumahiihdon maailmancupissa. Aiemmin Kontiolahden Urheilijoita edustanut Toivanen kertoo seuranvaihdon taustalla olevan pyrkimys urheilla entistä ammattimaisemmin.

- Olen erittäin kiitollinen Kontiolahden Urheilijoille pitkäaikaisesta kasvatustyöstä ja tuesta, mitä olen 16-vuoden aikana saanut. Seura on tehnyt hyvää juniorityötä ja olen saanut sieltä hyvät eväät uralle. Kaipaan kuitenkin uran huipennukseen viimeistä silausta ja seurasiirto oli tärkeä buustaus tähän tilanteeseen, Toivanen valottaa.

- Enon Kisa-Pojissa pystytään tukemaan monipuolisesti, ja tämä on steppi kohti ammattimaisempaa tekemistä. Urani on nyt siinä vaiheessa, että kaikki on täysillä pelissä, joten silloin kaiken täytyy olla viimeisen päälle, Toivanen kertoo.

Enon Kisa-Pojat debytoi viikon päästä Vuokatin Suomen Cupin viestissä hiihtojärjestyksellä Rolig, Toivanen ja Laukkanen.

- Nämä viestit ovat meille tavallaan bonusta. Pääasia ei ollut rakentaa viestijoukkuetta, joten se syntyi vähän vahingossa sivutuotteena. Seuranvaihtoni myötä ajatuksiin nousi mahdollisuus hiihtää kovatasoisia maastohiihtoviestejä. Jessika juuri Joensuuhun muuttaneena oli luonnollinen valinta joukkueen vahvuuteen, Toivanen avaa.

Vuokatin Suomen Cupissa joukkue tavoittelee sijoitusta kymppisakkiin. Sen jälkeen ohjelma on kuitenkin auki. Urheilijoiden päätähtäin on ampumahiihdossa ja kilpailukalenteri rakennetaan sen mukaan.

- Hiihdämme jos olemme Suomessa ja terveenä, mutta tarkkaa suunnitelmaa ei vielä ole. Viimeistään olemme viivalla taas keväällä SM-viestissä, Toivanen sanoo.

Ampumahiihdon puolella Laukkasen ja Toivasen seurana viesteissä on nuorten moninkertainen SM-mitalisti ja Enon Kisa-Poikien kasvatti Riina Sorsa.

- Ampumahiihdossa meillä on SM-viestissä tavoitteena haastaa viime vuoden mitalisteja, Toivanen kertoo.

Henkilökohtaisella tasolla Toivanen tavoittelee tulevalla kaudella paikkaa Pyeongchangin olympialaisiin sekä nousua ampumahiihdon maailmancupissa pisteille.

- Harjoituskausi on sujunut hyvin. Vuokatin maajoukkueleirien lisäksi olen saanut tehtyä kaksi hyvää leiriä Italian vuoristossa. Sen lisäksi kävin kesällä yhdellä omalla leirillä Lapissa, nämä vaikuttaa olleen tosi hyviä ratkaisuja. Olen tehnyt koko harjoituskauden ajan hyvää työtä, ja toivottavasti se kantaa hedelmää talvella, Toivanen summaa.

-Meri Maijala

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri